Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

16.03.2021 15:13

У Дубовому запрацював ЦНАП

64073911b2a28__1615898772_img-fcc76d38cff2ce22a04faea1b688e881-v.jpg

У Дубівській територіальній громаді за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг. Мешканці громади можуть отримати 120 адміністративних послуг, серед яких: реєстрація місця проживання, актів цивільного стану, соціальні послуги. Щовівторка будуть надаватися й пенсійні послуги. 
Запрацював Центр кілька днів тому. Наразі роботу ЦНАПу забезпечують три штатні працівники – начальник Ангеліна Декет та два адміністратори – Неля Ребар та Марія Герич, ще функції адміністраторів з віддаленим робочим місцем виконують старости сіл Калин та Красної. 
У приміщенні Центру створено зону очікування, зону прийому громадян та кімнату для персоналу та дитячий куток. Також вхід до ЦНАПу обладнано пандусом для осіб з обмеженими можливостями.
Як зауважив селищний голова Денис Каганець, Центр надання адміністративних послуг Дубівської ТГ створено за рахунок коштів з державного фонду, співфінансування з місцевого бюджету та фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
Ще у 2018 році Дубове подало заявку та пройшло відбір учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми “U-LEAD з Європою”. Тоді селище стало одним з 6 населених пунктів Закарпаття, де передбачалося відкриття ЦНАПу. У минулі роки було проведено ремонтні роботи у малому залі будинку культури та облаштовано приміщенні під ЦНАП.
А нещодавно Дубівська ТГ отримала від Програми «U-LEAD з Європою»  сучасні офісні меблі, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення з системою електронного документообігу. Тож ЦНАП нарешті запрацював. 
Офіційне відкриття ЦНАПу заплановано провести ближчим часом.