Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

18.08.2023 10:34

Реалізація "наздоганяючої" catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи триває.

64df24f613d88__8806.jpg

Для виконання загального плану catch-up кампанії регіон отримав 14 260 доз вакцини проти кору, епідемічного паротиту та краснухи та 1490 доз для щеплень за віком (12 місяців та 6 років).

Аналіз стану реалізації "наздоганяючої" catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення, відповідно до затверджених регіональних Планів, свідчить що станом на 05 серпня 2023 року надавачами послуг з імунізації виконано та внесено дані до Електронної системи охорони здоровя (ЕСОЗ) про 1760 щеплень - 12,4% із запланованих 14251 щеплень, визначених під час мікропланування.

Найбільш активно проводяться щеплення серед дітей від 2 до 6 років, , а низькі відсотки охоплення дітей віком від 7 до 17 років.

Головним завданням кампанії є “довакцинувати” проти кору всіх нещеплених дітей, які з різних причин пропустили щеплення КПК, та забезпечити, щоб усі діти вчасно отримували щеплення КПК. Такі заходи необхідно максимально ефективно провести до початку навчального року, щоб убезпечити інших учасників навчального процесу та дошкільнят. Водночас, спікери наголошують на відповідальності самих батьків, які відмовою від щеплень наражають на небезпеку інших дітей, котрим з різних причин вакцинація протипоказана.
  Щоб зробити безкоштовне щеплення проти кору, паротиту і краснухи необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, педіатра або найближчої амбулаторії.