Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

14.08.2023 17:00

Відбулося засідання сесії селищної ради

64da37f743501__IMG_4712.JPG

14 серпня відбулося засідання 24 сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець. У залі зареєструвалося 19 депутатів з 25. Також на сесію селищної ради прибула ініціативна група у складі мешканців Калин із колективним зверненням до селищної ради щодо питань будівництва міні-ГЕСів у с. Калини.

Після звучання Гімну України Денис Каганець зачитав порядок денний. За пропозицією депутатів розгляд питання про звернення громадян було винесено на розгляд сесії одним з перших.

Відтак, після обрання секретаря для ведення протоколу засідання сесії депутата Марію Носу, присутні заслухали представницю ініціативної групи Тамару Куцин, яка зачитала колективне звернення мешканців Калин до селищної ради.

Заслухавши доповідачку, селищний голова пояснив групі калинівчан причини того, чому на сесію винесено питання щодо міні-ГЕСів у Калинах. Після жвавої дискусії та обговорення винесеного питання члени ініціативної групи погодилися на запропоноване рішення керівництва громади пройти всю процедуру погодження будівництва МГЕС спочатку: від громадських обговорень до погодження питання на сесії селищної ради.

Затим депутати затвердили висновок фінансового відділу про перевиконання дохідної частини загального фонду бюджету за підсумками 7 місяців поточного року у сумі 2291557,97 грн. Наступним рішенням внесли зміни до рішення «Про бюджет Дубівської селищної територіальної громади на 2023 рік» і перевиконану частину доходу селищного бюджету шляхом перерозподілу коштів спрямували, зокрема, на підтримку військових, встановлення мобільного пандуса у Дубівському ліцеї,  виготовлення ПКД з капітального ремонту Дубівської лікарні, надання фінансової підтримки бюджету Велокоолександрівської територіальної громади Херсонської області тощо.

Також депутати затвердили дві  програм: Програму підвищення якості обслуговування платників податків та забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів у Тячівській ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області на 2023-2025 роки та Програму утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, комунальних доріг, мостів, пішохідних мостів Дуьбіської селищної ради на 2023-2026 роки.  А наступним рішенням затвердили види громадських робіт, які будуть проводитися у 2023 році на території Дубівської селищної територіальної громади.

Наприкінці засідання обранці прийняли ряд рішень щодо земельних питань.  

 

IMG_4708.jpg IMG_4709.jpg