Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

11.04.2023 15:21

Мешканці прихистку спільно з працівниками та студентами коледжу облагородили подвір'я закладу

6435515cd0dfd__IMG_0146.JPG

Напередодні Великодня пройшов захід з благоустрою подвір’я гуртожитку ЗПФК у межах проєкту "Смарт-лавка: заряджай та відпочивай". Проведено толоку громадською організацією спільно з Закарпатським політехнічним фаховим коледжем та за підтримки Дубівської селищної ради.

Участь у заході взяли заступник Тячівської військової адміністрації Вадим Носа, перший заступник селищного голови Роман Поліщук, а також 23 внутрішньо переміщені особи, що проживаю у гуртожитку коледжу, та 10 місцевих мешканців, серед них, зокрема,  студенти та працівники коледжу.

На початку акції працівники коледжу провели інструктаж з техніки безпеки та розподілили роботу між учасниками.

Під час толоки прибрано від сміття територію, прилеглу до навчального закладу, й зібрано понад 10 мішків твердих побутових відходів та будівельного сміття. Також у сквері, де встановлено смарт-лавку, висаджено 8 саджанців тиса ягідного та 4 деревцята туї. За ініціативи громадської організації облагороджено й квітник біля навчального закладу, де висаджено одно- та дворічні квіти.

Пункт підтримки переселенців та військових також долучився до ініціативи та став спонсором води й солодощів для учасників толоки.

 Захід позитивно вплинув на учасників, згуртував місцевих мешканців та переселенців, а участь у ньому дітей та молоді посприяла тому, що вже у юному віці вони вчаться дбати про довкілля та цінувати чистоту. Спільними зусиллями було створено затишний та комфортний простір для проведення дозвілля та відпочинку як для гостей, так і для мешканців громади. 

P.S.Проєкт "Смарт-лавка:заряджай та відпочивай" виконується за фінансової підтримки БФ «Центр громадських ініціатив» у межах проєкту «Закарпаття. Спільно: посилення потенціалу ОГС для відповіді на гуманітарну кризу».