Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

07.04.2023 09:05

Відбувся семінар  «Як Дубівській ТГ Закарпатської області стати лідером у сфері сталої енергетики»

642fb4578d803__IMG_8967.JPG

6 квітня у приміщенні Дубівської селищної ради відбувся семінар  «Як Дубівській ТГ Закарпатської області стати лідером у сфері сталої енергетики». Захід проведено у рамках проєкту «Підвищення енергобезпеки Дубівської ТГ у Закарпатській області», який реалізовує ГО «Екосфера» у співпраці з ULEAD з Європою та  Дубівською селищною радою.

Участь у семінарі взяли працівники селищної ради, бюджетних установ, представники малого та середнього бізнесу громади.

Спікер семінару Катерина  Станкевич – Коваль представила експертів проєкту та запросила до вітального слова селищного голову Дениса Каганця. Найперше, Денис Васильович закликав присутніх пом’янути хвилиною мовчання полеглих військових та жертв  російсько-української війни. Затим він поінформував про проєкт, у рамках якого проводиться семінар і яким передбачено встановлення пілотної гібридної комунальної СЕС на даху адмінбудинку селищної ради. А також  відмітив, що для розвитку та процвітання громади орган місцевого самоврядування у співпраці з організаціями громадського суспільства та міжнародними донорами планує і надалі працювати над формуванням локальної енергетичної політики та братиме участь у різних енергетичних проектах.

Презентувала проєкт «Підвищення енергобезпеки Дубівської ТГ у Закарпатській області» та поділилася досвідом ГО «Екосфера» в енергетичних проєктах Оксана Станкевич-Волосянчук, експертка-еколог ГО «Екосфера».

Про попередній успіх Дубівської громади у сферах сталої енергетики розповіла Наталія Носа-Пилипенко, експертка проєкту, Міжнародна Асоціація Інституцій Регіонального розвитку «МАІРР».

Продовжила виступ, доповівши про «енергобезпеку громади» та про шляхи підвищення енергонезалежності територіальної громади, Оксана Станкевич-Волосянчук, експертка-еколог ГО «Екосфера».

Виступив також Олег Лукша, директор Закарпатського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», який розповів про впровадження заходів з енергоефективності на території Закарпатської області та вручив Денису Каганцю памятний сертифікат активного учасника національного спротиву.

А після представник ТОВ «Сервісна компанія «Адамсон» презентував онлайн-доповідь на тему «Енергоменеджмент як інструмент підвищення енергоефективності в громаді».

Підсумував семінар Денис Каганець, який подякував експертам ГО «Екосфера» та  ULEAD з Європою за надану підтримку та допомогу у розвитку громади.