Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

31.03.2023 11:25

У Дубовому капітально відремонтовано прихисток на базі гуртожитку коледжу

64269e51765ba__IMG_8954.JPG

У гуртожитку Закарпатського політехнічного фахового коледжу, на базі якого діє прихисток для переселенців,  завершено капітальні ремонтні роботи трьох поверхів. Зокрема, відремонтовано блоки, у кожному з яких є дві кімнати – на трьох та двох осіб відповідно, а також санвузол. Крім того,  на кожному поверсі є простора кухня з їдалнею, а на другому поверсі діє ресурсна кімната для дозвілля дорослих та малечі. Житло надається ВПО у безкоштовне користування.

Роботи у гуртожитку проводилися за донорські кошти міжнародної гуманітарної організації «Людина у біді» Чеської Республіки, а облаштування кімнат, санвузлів, кухонь та ресурсної кімнати  меблями та технікою здійснено за кошти міжнародної гуманітарної організації «Людина у біді» Словацької Республіки.

30 березня на об’єкт завітали представники "Людина у біді", вони оглянули відремонтовані приміщення та підписали угоду прийняття-передачі об’єкта.

Як розповів селищний голова Денис Каганець, у прихистку створено всі умови для комфортного проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі гуртожиток коледжу прихистив вже 54 ВПО, є можливість розмістити тут  ще 45  переселенців. Тож ВПО, які бажають поселитися у безкоштовному помешканні, можуть звертатися до селищної ради чи ЗПФК. Обов’язкові документи для поселення: документ, що посвідчує особу, та довідка ВПО.   

Нагадаємо, нещодавно такі ж капітальні ремонти за фінансової підтримки згаданих організацій було проведено і на першому поверсі КНП «Дубівська лікарня», де нині безкоштовно проживає 13 осіб. Тут вільні місця є для ще 5 ВПО.

Дубівська селищна рада щиро вдячна ГО "Людина у біді" Чеської Республіки та Словацької Республіки за надану таку вагому підтримку українському народу.