Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

24.03.2023 15:20

У Дубовому презентували смарт-лавку та провели вікторину

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

Сьогодні, 24 березня, на подвір’ї гуртожитку Закарпатського політехнічного фахового коледжу пройшов інтерактивний захід щодо поширення принципів енергоефективності для збереження навколишнього середовища та презентація смарт-лавки - елемента впровадження сонячної енергії у громаді.

Участь у заході взяли внутрішньо переміщені особи, що проживають у гуртожитку коледжу, та студенти.

Відкрив захід заступник селищного голови Іван Меклеш, який відмітив важливість проведення спільних заходів з місцевими жителями та переселенцями, адже таким чином вимушені гості швидше інтегруються у життя громади. Також запевнив, що місцева влада спільно з організаціями громадського суспільства має намір і надалі розбудовувати публічну інфраструктуру у громаді, використовуючи енергозберігаючі технології.

Затим ведуча заходу Вікторія Кустрьо, член Молодіжної ради, запросила студента коледжу Богдана Микуляка презентувати функціональні можливості лавки з сонячними батареями. Хлопець детально ознайомив присутніх з технічними нюансами роботи сонячних панелей, які вмонтовано на дашку лавки і за допомогою яких можна заряджати гаджети.

 

А пізнавальна та драйвова вікторина на тему енергоефективності та видів енергії, яку провела культорганізатор, викладач ЗПФК Людмила Мотринець, неабияк потішила учасників заходу. Як тимчасові мешканці гуртожитку, так і студенти активно відповідали на запитання. За кожну правильну відповідь знавець отримував «сонечко». У підсумку вікторини визначились переможці, яким вручено призи: торт «Дубове» від кондитерської «Солодка мрія», три сертифікати на піцу від кафе «Олександра» та сувеніри – чашки, блокноти та ручки з логотипом громади.

Наприкінці заходу ведуча подякувала учасникам за активність та запросила долучитися вже до благоустрою території коледжу, який буде проведено напередодні великодніх свят.

Організатори святкового дійства – ГО "Фонд розвитку Дубівської селищної територіальної громади" та Закарпатський політехнічний фаховий коледж за підтримки Дубівської селищної ради та Молодіжної ради. Захід проведено у межах проєкту «Смарт-лавки: заряджай та відпочивай», який виконується за фінансової підтримки БФ «Центр громадських ініціатив» у межах проєкту «Закарпаття. Спільно: посилення потенціалу ОГС для відповіді на гуманітарну кризу».