Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

17.03.2023 12:38

У Дубівській територіальній громаді обговорили перспективи співпраці з ПРООН у 2023 році

64144400bcf2c__minskundp.jpg

Днями перший заступник Дубівського селищного голови Роман Поліщук зустрівся з волонтеркою ООН у Закарпатській області Ангеліною Алексій. Під час робочої зустрічі йшлося про перспективи співпраці громади з ПРООН у 2023 році. Також обговорили питання підтримки внутрішньо переміщених осіб, основні проблеми з сфер життєдіяльності та бачення ТГ шляхів їх вирішення. 
Під час зустрічі Роман Поліщук зауважив, що громада має успішний досвід співпраці з ПРООН. Відтак, торік у Дубівському центрі надання адмінпослуг встановили електронну чергу, яку вдалося придбати й встановити у рамках проєкту Програми розвитку ООН «Посилення стійкості громад в регіонах України – фаза ІІ» у співпраці з обласною військовою адміністрацією за фінансової підтримки Уряду Великої Британії. 
«Завдяки сучасним системам обслуговування у ЦНАПі стало зручніше надавати послуги, адже вдається уникати черг та оптимізувати роботу фахівців. Люди мають можливість обрати потрібну послугу, отримати талон з номером реєстрації та дізнатися приблизний час до виклику. Також створені всі умови, щоб очікування було недовгим і максимально комфортним. Звісно, у період відключення електроенергії всі ці послуги були недоступні, однак зараз, коли ситуація з відключенням світла стабілізувалася, електронна черга працює у звичному режимі», - зазначив Роман Поліщук. Також він додав, що у минулому році завдяки співпраці з ПРООН громада отримала сучасні планшети, якими наразі користуються учні громади. 
У результаті зустрічі Ангеліна Алексій запропонувала розвивати співпрацю з ПРООН у нових напрямках, зокрема у напрямку створення умов для розвитку
малого та середнього бізнесу, туризму та покращення надання медичних послуг.

Фото з відкритих джерел.