Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

05.02.2021 15:19

Відбулося засідання виконкому Дубівської селищної ради

64073a4fc9bf0__1614066333_01.jpg

5 лютого відбулося чергове засідання виконкому Дубівської селищної ради. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець. 
Найперше, Денис Васильович ознайомив присутніх з порядком денним.
Затим члени виконкому перейшли до розгляду питань та прийняття відповідних рішень. Зокрема, прийнято рішення щодо надання матеріальної допомоги потребуючим мешканцям громади. Так, матеріальну допомогу було виділено молодій сім’ї, де нещодавно народилася четвірня, онкохворим та важкохворим мешканцям громади, особам, будинки яких постраждали від пожежі, виділено допомогу на поховання особам, які зобов’язалися поховати померлих родичів.
Рішеннями виконкому одним об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна громади присвоєно поштові адреси, а іншим – змінено поштові адреси, також видано орден на заселення житлової площі будинку комунальної організації.
Надано дозволи на розташування торгових точок магазинів «Food market» та ТПП «Іванна». А ось прохання власника кафе-бару «Лі-АННА» - встановити режим роботи закладу з 8 до 24 год. - було відхилено, а, посилаючись на рішення сесії селищної ради від 21 січня щодо заборони продажу алкогольних напоїв на території громади у нічний час – з 22 год. вечора до 8 години ранку, виконавчий комітет встановив, що кафе може працювати тільки до 22 год. вечора. 
Також члени виконкому розглянули питання про неналежне виконання батьківських обов’язків громадянки В., яка виховує двох малолітніх дітей, а третю дитину народила недоношеною у жовтні. Через те, що дитина народилася передчасно й потребувала особливого догляду та має вроджені вади, то впродовж трьох місяців перебувала у обласній дитячій лікарні під наглядом медиків. Виписали дитину з медзакладу кілька днів тому, однак вдома немовля пробуло всього добу і занедужало, тож знову опинилося у лікарні. Як зауважила керуюча справами виконкому, оскільки ця сім’я неблагополучна, а у їх будинку відсутні умови для немовляти, то, за рішенням комісії з питань захисту прав дитини при Тячівській РДА, дитина до досягнення шестимісячного віку перебуватиме у будинку дитини.  Відтак, члени виконкому попередили громадянку В. про неналежне виконання нею батьківських обов’язків, і якщо такі ситуації будуть повторюватися, то буде розглянуто питання про позбавлення її батьківських прав відносно не лише новонародженої, а й усіх дітей. Тож зобов’язали жінку  створити в оселі відповідні умови для проживання дітей. 
Жваво обговорювали члени виконкому питання щодо доцільності роботи будинків культури у Красній та Дубовому і клубу в селі Нижній Дубовець, а також бібліотек у населених пунктах.  Оскільки фінансуватимуться ці заклади з селищного бюджету, то рекомендовано привести  їх штати у відповідність до фінансової спроможності громади. Так, члени виконкому рекомендували, аби діяли будинки культури у Красній та селищі Дубове, а клуб у селі Нижній Дубовець став філією. Щодо бібліотек, то, як і раніше, будуть діяти дві книгозбірні у Калинах, по одній – у Красній та Дубовому. 
Обговорювали й долю недобудованого будинку культури у селі Калини, що зараз перебуває в аварійному стані, та перспективи роботи приватного музею «Калина». Відтак, вирішили розгляд цих питань винести на наступне засідання після їх вивчення. 
Також рішенням виконкому визнали громадянку К. опікуном недієздатного сина. 
Ознайомилися присутні й з програмою «Покращення матеріально-технічного забезпечення призову на строкову службу в 2021 році» і рекомендували її затвердити на черговій сесії, а також затвердили положення про ряд програм. 
Прийняли рішення про організацію та проведення прописки громадян 2004 р.н. до призовної дільниці.
Наприкінці засідання обговорили питання сплати податків підприємцями  та проблему стихійних сміттєзвалищ на території громади.