Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

23.02.2021 15:15

Сесія Дубівської селищної ради: зміни до бюджету та створення комунального підприємства «Дубівське»

64073982a6443__1614080862_01.jpg

22 лютого відбулося засідання третьої сесії Дубівської селищної ради восьмого скликання. У залі були присутні 19 з 26 депутатів. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець. 
Найперше, він ознайомив присутніх з порядком денним. 
Відтак, депутати перейшли до розгляду питань. Затвердили  склад робочої комісії з питань розгляду заяв громадян про надання одноразової матеріальної допомоги з коштів місцевого бюджету, а також склад постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Також затвердили  ряд програм, серед яких  Програма матеріально-технічного забезпечення призову на строкову військову службу в 2021 році,  Програма забезпечення державної безпеки на території Дубівської селищної об’єднаної територіальної громади, матеріально-технічного забезпечення Тячівського міжрайонного відділу УСБУ в Закарпатській області на 2021-2023 роки, Програма компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Дубівської селищної ради. 
Затим перший заступник селищного голови Роман Поліщук доповів з питання щодо створення КП «Дубівське». Як відмітив Роман Олександрович, комунальні підприємства ЖКГ та «Водоканал» невдовзі пройдуть процедуру банкрутства, то виникла необхідність створити нове підприємство, яке обслуговувало б населення громади. Тож депутати своїм рішенням створили комунальне підприємство «Дубівське» та проголосували за призначення директором підприємства Івана Миколайовича Сойму. Іван Сойма проживає у с.Красна, понад 25 років працював в Усть-Чорняському лісокомбінаті, а останні кілька років обіймав посаду заступника директора ТОВ «Успіх» (смт Тересва). 
Також депутати прийняли рішення про вступ  Дубівської територіальної громади  до Місцевої асоціації розвитку і реформ міст, селищ і сіл та громад «Закарпаття-XXI століття». Внесли зміни до кошторису на оплату коригування робочого проекту Калинівського ОЗЗСО. Затим секретар селищної ради Марія Носа ознайомила депутатів із необхідністю заповнення електронних декларацій в термін до 31.03.2021 року. 
З питання щодо  внесення змін до бюджету на 2021 рік доповіла начальник фінансового відділу Тетяна Куцин. Відтак, депутати проголосували за спрямування частини вільного залишку загального фонду Дубівської селищної ради, що склався на 1 січня 2021 р. у сумі 100 тис. грн., до спеціального фонду (бюджету розвитку). Так, по 50 тис. грн. спрямували на реалізацію проєктів –  «Реконструкція будівлі Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. №1 у смт Дубове по вул.Горького, 204 Тячівського району» та «Капітальний ремонт будівлі Дубівського ОЗЗС І-ІІІ ст. в смт Дубове по вул. Миру, 124 Тячівського району Закарпатської області». Також спрямували частину вільного залишку спеціального фонду бюджету розвитку Дубівської селищної ради, що склався на початок року в сумі 20 тис. грн., та спрямували їх на об’єкт «Реконструкція вуличного освітлення вул. Гагаріна (частково) в смт Дубове Тячівського району». Крім того, зменшили плановий обсяг доходів у сумі 1855600 грн. (освітня субвенція). Як пояснила Тетяна Куцин, ці кошти було закладено до селищного бюджету на інклюзивно-ресурсний центр, який планували відкрити у громаді, однак відбулися зміни і тепер цей центр буде розташований у Солотвинській громади.  Ще 150 тис. грн  спрямували на забезпечення функціонування підприємства, що надає житлово-комунальні послуги, 40 тис. грн – для закупівлі комп’ютерів для відділу освіти та 30 тис. грн. – на забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти. 
Начальник відділу культури Василина Руснак озвучила Положення про відділ культури та зачитала  запропонований виконавчим комітетом штатний розпис закладів культури громади, який було сформовано у відповідності до фінансових можливостей селищного бюджету. Після жвавого обговорення  обранці затвердили Положення про відділ культури та штатний розпис закладів. Разом з тим, проголосували за те, аби будинки культури діяли у Красній та селищі Дубове, а клуб у с. Нижній Дубовець як філію було приєднано до  будинку культури селища. Щодо бібліотек, то, як і раніше, будуть діяти дві книгозбірні у Калинах, по одній – у Красній та Дубовому. 
Затим начальник відділу ЦНАП Ангеліна Декет доповіла щодо модернізації Центру надання адміністративних послуг та внесення змін до переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ ЦНАП Дубівської селищної ради. Відтак, депутати прийняли відповідні рішення.
Йшлося на засіданні й про організацію харчування дітей у загальноосвітніх закладах  Дубівської селищної ради. Як інформував начальник відділу освіти Ярослав Івачевський, при формуванні селищного бюджету на 2021 рік бюджетною комісією було закладено 358,6 тис. грн. на безкоштовне харчуються дітей пільгових категорій (1-4 класів) у школах громади. Наразі вартість  обідів – 9,5 грн. Загалом, безкоштовно харчуються 202 учнів. Після обговорення цього питання було запропоновано, що за наявності вільних коштів збільшити вартість харчування до 10,5 грн. 
У питанні «Різне» розглянуто звернення громадян. Так,  на  звернення директора КНП «Дубівська лікарня» Ігоря Білеги  депутати затвердили «Комплексну програму з інфекційного контролю та дотримання заходів у КНП «Дубівська лікарня». Також Ігор Миколайович повідомив, що з НСЗУ надійшов лист з новими вимогами щодо контрактування на надання пакетів послуг. Зокрема, медичний заклад має відповідати інклюзивності, тож необхідно у лікарні створити доступне середовище для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення: на вході до поліклініки необхідно облаштувати пандус з поручнями та облаштувати відповідно до норм  туалети у приймальному відділені та на першому поверсі поліклініки, де зараз знаходиться оглядова кімната для людей з інвалідністю. Тож депутати проголосували за те, аби виділити за можливості кошти на проведення таких робіт у лікарні. 
Також затвердили Програму розвитку та підтримки КНП «Тячівська районна лікарня на 2021 рік та проголосували за виділення коштів (за наявності) на електроносії для Тячівської районної лікарні. Продовжили договір оренди буфету у Калинівському ОЗЗСО І-ІІІ ст. та передали у оренду частину приміщення поліклініки (для облаштування кавового автомату). 
Наступним рішенням депутати затвердили склад комісії, що проводитиме перевірку суб’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання законодавства. 
Крім того, за згодою депутатів,  за кожним з них було закріплено конкретні вулиці за округами, від яких вони балотувалися на виборах. 
Наприкінці засідання розглянули земельні питання.