Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

13.04.2021 15:03

У Дубівській громаді порушників Правил благоустрою штрафуватимуть

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

На території Дубівської територіальної громади існує велика проблема із забрудненням побутовими відходами навколишнього середовища, а саме: вулиць, парків, лісових зон, річок, територій біля русла річок, потічків. Значна кількість мешканців не має укладеного договору на вивіз побутових відходів із спеціалізованими організаціями, у зв’язку з чим є підстави вважати, що останні можуть забруднювати територію громади. 
З метою здійснення контролю та притягнення винних до відповідальності 13 квітня 2021 року на засіданні сесії Дубівської селищної ради прийняті нові Правила благоустрою території населених пунктів Дубівської селищної ради.
Згідно з Правилами порушенням є засмічення, забруднення приміщень та місць загального користування сміттям, відходами, відходами природного походження, недопалками, недогризками, лушпинням, папером тощо; забруднення вулиць, річок, потічків, лісів; створення смітників, самовільне скидання побутового сміття, відходів виробництва, трави, гілок, деревини, листя, снігу у невідведених для цього місцях; спалювання на території громади листя, гілок, відходів виробництва, а також спалювання сміття в контейнерах, урнах та на контейнерних майданчиках, у дворах.


Біля місць можливого створення смітників встановлено камери спостереження. Створено комісію з виявлення та документування фактів забруднення, з працівниками поліції проводяться рейди з виявлення осіб, які забруднюють навколишнє середовище, надано повноваження посадовим особам Дубівської селищної ради складати адміністративні протоколи.
Винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, максимальна санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі 1360 гривень для фізичних осіб, і 1700 гривень – для суб’єктів підприємницької діяльності. Рішення про накладення штрафу приймається не судом, а адміністративною комісією Дубівської селищної ради.
Окрім накладення штрафу, винні особи зобов’язані прибрати забруднену ними територію.
  Для приватних підприємців порушенням Правил є також відсутність урн для сміття, контейнерів для вивозу побутових відходів, не прибирання території біля свого магазину, торгового центру, АЗС, у межах 15 метрів у кожну сторону. 
Наполегливо прошу дотримуватися Правил та не забруднювати нашу територіальну громаду, так як всі ми хочемо проживати в чистоті.
 
Артур Лапчак, начальник відділу юридичного забезпечення Дубівської селищної ради.