Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

13.04.2021 14:44

Сесія Дубівської селищної ради: розглянуто ряд важливих питань та внесено зміни до бюджету

64073254348a2__1618331431_1618331332323.png

Сьогодні, 13 квітня, відбулося засідання IV сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. У залі були присутні 21 з 26 депутатів. Розпочав зібрання селищний голова Денис Каганець, який ознайомив  присутніх з порядком денним. 

 Найперше, депутати внесли зміни до складу адміністративної комісії та  до рішення «Про створення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дубівської селищної ради, і перейшли до розгляду блоку господарських питань. Проголосували за  припинення оперативного управління майном Дубівської селищної ради, переданим в управління Дубівському ВУЖКГ та Дубівському підприємству з водопостачання, за передачу в оперативне управління майна Дубівської селищної ради КП «Дубівське». Створили комісію з передачі майна в оперативне управління КП «Дубівське», припинили діяльність КП «Дубівське підприємство з водопостачання» Дубівського ВУЖКГ  шляхом їх ліквідації та затвердили тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та тарифи на послуги з водовідведення та водопостачання,   які надає  КП «Дубівське», затвердили Програму розвитку КП «Дубівське» Дубівської селищної ради на 2021-2023 роки». 

Розглянули також й питання з соціальної сфері. Так, прийняли рішення про затвердження Положення про відділ соціального захисту населення та служби у справах дітей Дубівської селищної ради, про утворення відділу соціального захисту населення та центру з надання соціальних послуг Дубівської селищної ради та затвердження Положення, про утворення служби у справах дітей Дубівської селищної ради та затвердження Положення. 

Окремим рішенням внесли зміни до переліку адміністративних послуг, які надаються в відділі «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого апарату Дубівської селищної ради.

Також було внесено зміни до структури та чисельності працівників апарату ради та її виконавчих органів Дубівської селищної ради.

Рішенням сесії затверджено Правила благоустрою території населених пунктів Дубівської селищної ради та відбулося затвердження передавальних актів Краснянської та Калинівської сільських рад до Дубівської селищної ради та положення про відділ юридичного забезпечення та персоналу Дубівської селищної ради. 

А після розгляду земельних питань перейшли до  питання про внесення змін до селищного бюджету. Так, заплановано за рахунок надходжень від продажу землі несільськогосподарського призначення збільшити обсяг доходів спецфонду селищного бюджету в сумі 784 тис. грн. Ці кошти депутати вирішили спрямувати на співфінансування проєктів з покращення інфраструктури. Заплановано на території громади реалізувати такі проєкти:  капітальний ремонт даху Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., розробка проєктно-кошторисної документації з реконструкції Краснянського ЗЗСО І-ІІ ст., будівництво Калинівського ДНЗ, облаштування спортивних майданчиків на територіях Калинівської, Дубівської №1 та Краснянської шкіл, а також реконструкція стадіону, будівництво мережі вуличного освітлення у Красній, капітальний ремонт благоустрою біля скверу у Дубовому та капремонт будинку культури, будівництво  каналізаційних очисних споруд та водопровідних мереж. 

У питанні «Різне» розглянули звернення від депутатів та мешканців громади.