Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

20.05.2021 14:20

У Дубовому розпочато роботу з розробки Стратегії розвитку громади

64072c928d96f__1621537714_img_7513.jpg

Найважливішим аспектом становлення та розвитку територіальної громади є питання створення її майбутнього із рівним доступом до послуг, високою якістю життя та комфортними і безпечними умовами проживання. Саме тому останнім часом все активніше обговорюється необхідність здійснення стратегічного планування на рівні громади строком до 2027 року. 

 Стратегія розвитку виступає основним документом для реалізації соціально-економічного розвитку громади та визначає напрямок її розвитку, служить базою для розробки проектів, програм. 

Основне завданням цього документу – досягення довгострокових цілей покращення добробуту громади. Також  це інструмент для налагодження конкурентоспроможності громади, так як допоможе привернути увагу інвесторів та грантодавців. 

Розробити стратегію розвитку Дубівської громади вирішили й у Дубівській селищній раді. 

20 травня у сесійній залі Дубівської селищної ради проведено перше засідання робочої групи з написання стратегії розвитку громади. Вів зібрання виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення "Асоціація міст України" Олег Лукша. До складу робочої групи увійшли керівники селищної ради та структурних підрозділів, керівники підприємств, установ, організацій, підприємці та представники громадських організацій. 

Найперше, Олег Васильович розповів  про необхідність розробки стратегічного плану розвитку Дубівської громади, ознайомив присутніх з процесом стратегічного планування та охарактеризував процес соціально-економічного аналізу. Відтак члени робочої групи виокремили актуальні проблеми для громади, над вирішенням котрих в першу чергу треба буде працювати: покращення дорожньої інфраструктури, створення конкурентоспроможності та належних умов для інвестиційної діяльності, покращення туристичної привабливості громади, а також будівництво та реконструкція закладів освіти, медицини, будівництво очисних споруд, дамб, утилізація твердих побутових відходів тощо.

Оскільки стратегічне планування - це суспільно узгоджена програма розвитку, яка сприяє згуртуванню мешканців громади, то у ході розробки стратегії буде проведено й соціологічні опитування, на основі яких й проводитися аналіз існуючих проблем та шляхів їх вирішення. 

Підсумував засідання селищний голова Денис Каганець.  

Про дату проведення наступного засідання робочої групи буде повідомлено пізніше.