Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

28.05.2021 14:19

Відбулося чергове засідання сесії Дубівської селищної ради

64072c3edc287__1622205649_img_7732.jpg

27 травня відбулося засідання п’ятої  сесії Дубівської селищної ради восьмого скликання. У залі зареєструвався 21 депутат з 25. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець, який відкрив сесію та ознайомив присутніх з порядком денним.
Розпочато засідання  з розгляду питання про заміщення депутата селищної ради. Голова селищної територіальної виборчої комісії В.М.Комар озвучив відповідну постанову щодо заміщення депутата Дубівської селищної ради.  Так, на основі поданої заяви І.Ф.Меклеша  його повноваження як депутата припинено, натомість визнано обраним депутатом Н.О.Ребар, яка є наступним за черговістю кандидатом у депутати у територіальному виборчому списку місцевої організації партії «Слуга народу». Відтак, Неля Олександрівна  склала присягу.  Тож  селищний голова   Денис Каганець привітав Нелю Олександрівну та вручив посвідчення депутата. 
 Також депутати проголосували за дострокове припинення повноваження як депутата Дубівської селищної ради Д.Д.Шетели відповідно до поданої ним заяви.  
Затвердили проєкти рішень  регуляторних  актів  щодо місцевих податків та зборів на 2022 рік з подальшим їх висвітленням у ЗМІ для публічного обговорення.
Внесли зміни до бюджету. Зокрема, проголосували за перерозподіл коштів для оплати послуг за електроенергію  для Дубівського та Калинівського опорних закладів І-ІІІ ст.  Затвердили звіт про виконання селищного бюджету за перший квартал 2021 року. Наразі є  недовиконання плану власних надходжень щодо місцевих податків та зборів. 
Затвердили тарифи на платні послуги КНП «Дубівська лікарня» та фінансовий план закладу. Заслухали звіт про пророблену роботу за перший квартал КНП «Дубівська лікарня». Затвердили також звіт начальника відділу культури про проведену роботу за перший квартал. 
Проголосували депутати й за створення комісії, що займатиметься контролем за дотриманням правил благоустрою на території громади, та за введення у дію нових  тарифів на водопостачання, водовідведення та утримання прибудинкових територій  КП «Дубівське».
Затим  розглянули земельні питання.
А наприкінці засідання депутати жваво обговорили пропозицію Тячівської міської ради щодо вступу до складу засновників КНП «Тячівська районна лікарня» Тячівської міської ради й прийняли рішення не  вступати у права засновників. Оскільки селищна рада має утримувати КНП «Дубівська лікарня», що тягне за собою значні фінансові витрати.