Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

30.06.2021 11:53

Відбувся випускний вечір у Закарпатському машинобудівному технікумі

64070a1b94c9c__1625124877_img_8148.jpg

30 червня у Закарпатському машинобудівному технікумі, що у селищі Дубове, відбувся урочистий захід, приурочений видачі дипломів молодших спеціалістів випускникам.  Цей технікум є провідним державним вищим навчальним закладом I та ІІ рівня акредитації. Тут високопрофесійні викладачі готують молодших спеціалістів у галузях "Інженерія програмного забезпечення", "Галузеве машинобудування", "Будівництво та цивільна інженерія", "Електротехніка, електроенергетика та електромеханіка". Тож цьогоріч навчальний заклад надав освіту 53 студентам-випускникам за спеціальностями "Інженерія програмного забезпечення",   "Будівництво та цивільна інженерія", "Електротехніка, електроенергетика та електромеханіка". 
Цей день був особливим  як для випускників,  так і для викладачів, які ледь стримували хвилювання за своїх вихованців і висловлювали надію, що їх майбутнє складеться щасливо. 
Розпочалося дійство урочистим звучанням Гімну України. Ведучі запросили на лінійку випускників. Сміливо та впевнено крокували чарівні леді та галантні джентльмени  імпровізованою доріжкою, а супроводжували їх академнаставники Т.А.Венчур, Л.М.Магула, Р.М.Ігнатишин.
До присутніх звернувся директор ЗМТ В’ячеслав Горобець, який побажав випускникам реалізувати свої здібності у майбутньому та стати успішними людьми.  Звучали привітання та щирі слова побажань доброї долі на адресу винуватців торжества й з уст академнаставника Тараса Венчура. Подякували своїм наставникам за невтомний труд, цікаві лекції, любов та підтримку випускники Ангеліна Пінтя та Андрій Бедей. Бажав юнакам та юнкам щасливої долі й процвітання  перший заступник селищного голови Роман Поліщук. Привітала колишніх студентів та подякувала викладачам за навчання дітей від імені батьків  Віта Коваленко.
Настала довгоочікувана мить – вручення дипломів випускникам та  грамот за успіхи у навчанні та активну участь у житті закладу. Наказ про закінчення навчання та отримання дипломів зачитала заступник директора з навчально-виховної роботи О.В.Лись. До речі, з 53  випускників дипломи з відзнакою отримали 12 випускників. Це   Олеся Декет, Яна Цубера, Ангеліна Пінтя, Михайло Демида, Олександр Семирунний, Дарина Салей, Артур Курман, Вероніка Богдан, Іван Странтура, Юрій Ціпіньо, Андрій Цубера, Михайло Ціпіньо.
Підсумував вручення дипломів директор закладу В’ячеслав Горобець.
Відтак, випускників благословив отець Іоанн Барна.
Свято продовжили учениці Дубівської ДШМ Злата Носа та Дарина Арович, які підготували для винуватців торжества міні-концерт.
А наприкінці урочистості старости груп та академнаставники, загадавши бажання, випустили у небо повітряні кульки. 
Зазвучав останній дзвоник у руках першокурсниці Марії Рарич, яка передала його кожному випускнику.   Затим  колишні студенти разом з батьками та рідними закружляли під мелодію вальсу.
Випускники ЗМТ мають   можливість продовжити здобувати освіту за фахом у Тернопільському національному технічному університеті, «Львівській політехніці», УжНУ та СумДУ.