Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

03.07.2021 11:39

Засідання виконкому Дубівської селищної ради: присвоєння звання «Мати-героїня» та заборона грального бізнесу на території громади

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

У п’ятницю, 2 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубівської селищної ради. Вів зібрання перший заступник селищного голови Роман Поліщук. 
Після ознайомлення з порядком денним присутні перейшли до розгляду питання про звернення громадян. Зокрема, громадяни зверталися з питаннями щодо створення ОСББ та щодо земельних конфліктів. Члени виконкому надали заявникам роз’яснення щодо вирішення цих питань. 
Затим затвердили план роботи виконкому  на друге півріччя 2021 року. Представили до нагородження почесного звання України «Мати-героїня» дубівчанку І.Цуберу, яка народила та виховала 5 дітей. 
Проголосували за надання допомоги на поховання  та матеріальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Присвоїли поштову адресу та проголосували за зміну адреси. 
Після цього погодили режим роботи торгової точки кафе «Віта». Проголосували члени виконкому й за надання містобудівних умов та обмежень, а також затвердили кошторис на ремонт дороги та список осіб, які перебувають на квартирному обліку. 
Крім того, затвердили список посадових осіб, уповноважених складати протокол про адміністративні правопорушення. 
Схвалили члени виконкому й Порядок влаштування огорож земельних ділянок на території Дубівської селищної ради. Як пояснив Роман Поліщук, дуже часто мешканці громади встановлюють огорожі  на своїх ділянках, порушуючи норми, зокрема, захвачують земельні наділи сусідів чи узбіччя дороги загального користування. Тож, аби таких моментів не виникало, запропоновано заборонити громадянам  встановлювати огорожі без погодження цього питання з сусідами й відповідно з селищною радою.  Відтак, рекомендовано на черговому засіданні сесії селищної ради прийняти відповідне рішення.
До присутніх звернувся селищний голова Денис Каганець, який  наголосив, що останнім часом правоохоронці, активісти й самі працівники селищної ради фіксують випадки функціонування на території  громади гральних апаратів. Лише за останній місяць було викрито та призупинено діяльність двох таких точок. Тож запропонував, аби протидіяти гральному бізнесу на  території громади, слід прийняти рішення щодо заборони його функціонування у громаді. Відтак, члени виконкому одноголосно підтримали таке рішення.  
Наприкінці засідання було запропоновано заслухати на черговій сесії селищної ради звіт керівника Дубівського пункту Тячівського відділу поліції.