Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

07.07.2021 11:36

Сесія Дубівської селищної ради: зміни до бюджету та створення КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

6 липня відбулося засідання шостої сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. У залі зареєструвалося 17 депутатів з 26. 

Вів зібрання  селищний голова Денис Каганець. Розпочалося засідання з ознайомлення присутніх з   порядком денним. Після чого депутати перейшли до розгляду питань. 

Найперше, було затверджено регуляторні акти щодо місцевих податків та зборів. Затим начальник фінансового відділу Тетяна Куцин прозвітувала про виконання селищного бюджету за ІІ квартал 2021 року.  Зокрема, зауважила, що у ІІ кварталі є виконання дохідної частини бюджету на 106 відсотків. 

Відтак, депутати затвердили звіт та внесли зміни до бюджету. Проголосували за виділення коштів на збільшення статутного фонду КП « Дубівське» – 30 тис. грн., розробку проєктно-кошторисної документації з капремонту скверу та дитячого майданчика – по 50 тис. грн., на корегування проєктно-кошторисної документації  з будівництва дитячого садочка у с. Калини – 200 тис. грн, на співфінансування робіт з реконструкції Дубівської ЗОШ І-ІІ №1 – 200 тис. грн., 50 тис. грн. -  на капремонт котельні Дубівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., 50 тис. грн. – на підтримку пожежно-рятувальної служби на території Дубівської ТГ, 300 тис. грн – на співфіннансування ремонту даху Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст, 200 тис. грн – розробку проєкту з реконструкції Краснянського ЗЗСО І-ІІІ ст., 50 тис. грн. – на придбання проектора для Дубівського будинку культури та 50 тис. грн. – для співфінансування закупки медичного обладнання для Краснянської АЗПСМ. 

Також 10 тис. грн. виділили на фінансування програми «Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку, які мешкають на території Дубівської громади» та 30 тис. грн.  – для фінансування програми щодо призначення та виплат компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги. 

З питання щодо стану підготовки закладів освіти, культури, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду доповів перший заступник селищного голови Роман Поліщук. Він зауважив, що наразі всі об’єкти на стадії підготовки до опалювального сезону. 

Проголосували депутати за звернення сесії селищної ради до Закарпатської ОДА щодо виділення коштів на будівництво очисних споруд.  Внесли зміни до структури та чисельності апарату Дубівської селищної ради. Затвердили порядок влаштуваня огорож земельних ділянок, заборонили гральний бізнес на території громади та затведили  положення про службове посвідчення посадових осіб.

Відтак, обранці перейшли до розгляду соціальних питань, з яких доповідала начальник відділу соціального захисту Оксана Ігнатишин. Прийняли рішення про внесення змін до складу комісії з прав дитини виконавчого комітету Дубівської селищної ради. Затвердили Програми призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги  на 2021 рік. А також створили місцеву комісію з питань формування потреби коштів субвенції з державного бюджету у 2021 році на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. 

Затим виступив начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ярослав Івачевський. Він зазначив, що на території громади є понад 60 діток віком від 2 до 18 років з особливими освітніми потребами. Їх наразі обслуговують спеціалісти  Інклюзивно-ресурсного центру, що діє у Солотвині. Тож запропонував  створити комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр Дубівської селищної ради». Депутати одноголосно підтримали таке рішення. 

Депутати проголосували за заміщення депутата Дубівської селищної ради. Так, у зв’язку з припиненням повноважень депутата Д.Д. Шетели згідно з поданою ним заявою, визнано обраним депутатом від партії «За майбутнє» в єдиному виборчому окрузі Надію Магей, яка є наступною за черговістю кандидатом у депутати  у виборчому списку місцевої організації політичної партії «За майбутнє». Після того Надія Михайлівна прийняла присягу депутата.  

Наприкінці засідання розглянули земельні питання.