Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

15.07.2021 11:04

Відбулося позачергове засідання виконкому Дубівської селищної ради

6406feac9918e__1626350332_img_20210715_101736.jpg

15 липня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Дубівської селищної ради. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець.

Денис Васильович ознайомив присутніх з порядком денним. Затим члени виконкому перейшли до розгляду питань та прийняття відповідних рішень.

Найперше, розглянули та затвердили протокол комісії з питань формування пропозиції стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельні роботи, придбання житла та приміщення для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближення батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Затвердили кошториси, зокрема, на благоустрій парку, дитячого майданчика та цвинтарів, на оплату послуг з ремонту і технічного обслуговування аудіовізуального та оптичного обладнання. 

Жваве обговорення викликало питання про затвердження розрахунку вартості одного кілометра на пожежно-рятувальні акції, які проводить Місцева пожежна команда с. Нересниця. Як пояснив Денис Васильович, на території селища розміщена Державна пожежно-рятувальна частина, рятувальники якої в основному й обслуговують населення громади і не тільки, однак на допомогу дубівським пожежникам часто виїжджають й пожежники Місцевої пожежної команди с. Нересниця. І оскільки ця команда утримується з місцевого бюджету Нересницької ТГ, а не з держаного бюджету, то їх послуги для інших громад є платними. Натомість Дубівська громада виділяє кошти  за Програмою на покращення матеріальної бази  Державній   пожежно-рятувальній частині смт Дубове. Тож це питання члени виконкому вирішили перенести на наступне засідання й додатково вивчити.

Затим члени виконкому проголосували за зняття з квартирного обліку Дубівської селищної ради двох осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, у зв’язку з тим, що ці громадяни поліпшили житлові умови, а саме набули права власності на квартири. Відповідно засідаючі затвердили оновлений список осіб, які перебувають на квартирному обліку Дубівської селищної ради.

Розглянули протокол місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Як інформував перший заступник селищного голови Роман Поліщук, комісія оглянула аварійну недобудову будинку культури у с. Калини й визначила, що споруда перебуває в аварійному стані, відтак члени виконкому затвердили протокол  та винесли  питання на розгляд сесії селищної ради. 

Виділили кошти на поховання родичам особи, що загинула під час пожежі. 

А також розглянули питання про передачу майна інклюзивно-ресурсної кімнати, що розташована у приміщенні Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., та вирішили звернутися з листами до Солотвинської селищної ради, районної ради, РДА та департаменту освіти ОДА щодо сприяння у передачі на баланс цього майна новоствореному інклюзивно-ресурсному центру Дубівської селищної ради.

Наприкінці засідання заслухали пропозиції членів виконкому щодо проведення ремонту даху поліклініки та відновлення лавок у зонах відпочинку.