Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

19.07.2021 11:02

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій здійснила огляд постраждалих від паводку дворогосподарств та дороги

6406fe3bc5421__1626697024_1626696626488.jpg

Сьогодні за дорученням селищного голови Дениса Каганця  комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій здійснила огляд постраждалих від паводку дворогосподарств та дороги по вулиці Шевченка. 
Зокрема, встановлено, що потічок Нижній Дзвур розлився та підтопив чотири дворогосподарства, а також два житлові будинки, зруйновано 180 метрів дорожнього покриття по  вул Шевченка.. Найбільше постраждало обійстя та майно Володимира Мадара: пошкоджено гаражне приміщення, автомобіль та причіп, вода знищила урожай, віднесла течією будівельні інструменти з гаража, підтоплено перший поверх будинку. У його сусіда, пана Юрія Влада, підтоплено перший поверх будинку та складські приміщення. А в Івана Ребара  вода нанесла намул та габаритні брила на город, знищивши увесь урожай. Замулила вода і обійстя пана Піцура.
Акти огляду будуть направлені до РДА з клопотанням щодо можливості фінансової допомоги постраждалим. 
Крім того, тривають роботи з ліквідації наслідків стихії. Так, спецтехніка продовжує розчистку потічка, наразі вже очищено від габаритного каміння та брил близько 100 метрів русла. 
Голова комісії Роман Поліщук каже, що розлив потічка стався через кілька чинників. Окрім інтенсивних дощів, велику роль зіграло захаращення прибережної зони як побутовим сміттям, яке до річки зносять місцеві жителі,  так і залишками деревини від освоєння лісосік лісокористувачами. 
Селищна рада звертається до мешканців громади з проханням слідкувати за санітарним станом потічків та прибережних зон, берегти природу й бути свідомими.