Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

06.08.2021 10:54

У Дубовому голова РДА Тімур Аверін провів нараду щодо вакцинації населення проти Ковід-19

6406fc7930abd__1628245225_img_8446.jpg

5 серпня у залі засідань Дубівської селищної ради голова РДА Тімур Аверін провів нараду з керівництвом громади, представниками освітніх закладів та сімейними лікарями. Участь у нараді також взяли перший заступник голови РДА Олександр Шеверя. 
Основним питання зібрання було вакцинація проти Ковід-19 працівників освітніх закладів громади.
Найперше, Тімур Сергійович зазначив, що наразі у районі є достатня кількість пунктів щеплення та наявні вакцини різних виробників, але відсоток охочих вакцинуватися є досить низький. 
Оскільки педагогічні працівники та інші працівники сфери освіти мають високий рівень загрози інфікування, то закликав освітян імунізуватися проти Ковід-19 до початку нового навчального року. Також він наголосив, що відповідно до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня, при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. 
Виступила також завідувачка Калинівською АЗПСМ Світлана Фіцай, яка закликала працівників освіти імунізуватися проти Ковід-19, наголосивши, що масова кампанія з вакцинації допоможе значно знизити смертність від коронавірусної хвороби та зможе запобігти розвитку серйозних  ускладнень для здоров'я людини, спричинених Ковід-19. Крім того, лікарка  наголосила на необхідності щеплення дітей проти кору.
Підсумував нараду перший заступник селищного голови Роман Поліщук.