Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

18.08.2021 10:40

Юні художники Дубівської громади до Дня Незалежності долучаться до арт-події «Молодь inUA»

6406f91a872bf__1629269432_1629269338509.png

24 серпня на честь 30-річчя Незалежності України програма «Мріємо та діємо» проводить першу всеукраїнську арт-подію «Молодь inUA». Тож  молодь по всій Україні – від маленьких сіл до великих міст – об'єднається в команди у своїх громадах і через масштабний спільний малюнок покаже, чим пишається у незалежній Україні та виразить своє бачення напрямку, в якому потрібно діяти, щоб побудувати країну мрії, засновану на цінностях, важливих для молодих українок та українців.
Випускники та учні відділу образотворчого мистецтва Дубівської ДШМ теж вирішили об’єднатися у групу  «Юні митці» та взяти участь у реалізації проекту. Зараз 20 ініціативних та креативних юнаків та дівчат активно готуються до арт-події. Вони пройшли тренінг з організаторами заходу, опрацювали мотиви  майбутнього муралу й визначили, що на ньому буде зображена символіка селищна та регіону: дуб, калина, ведмідь. А основною темою малюнка буде відродження лісів. Тим часом учасники події очікують на бокс з матеріалами для створення макету, який їм безкоштовно надають організатори проєкту. Крім того, юні митці вирішили, аби під час арт-події  відрізнятися від інших учасників святкового дійства, розробити оригінальні майки з логотипом «Арт». 
Сама подія – створення макету муралу – відбудеться у Дубовому 24 серпня о 16.00 год. на площі перед будинком культури. Тож організатори радо запрошують всіх, хто хоче спробувати свої сили в реалізації творчого потенціалу, взяти участь у проєкті та спільно з художниками розфарбувати полотно.
За умовами конкурсу, роботи з усіх куточків країни покажуть онлайн у мережі Інтернет і буде складено велике цифрове полотно про бачення, цінності та здобутки української молоді.
Після Дня Незалежності «Мріємо та діємо» запустить онлайн-голосування, за результатами якого вся Україна обере три найкращі малюнки. Саме їх згодом допоможуть перетворити в мурали у громадах їхніх авторів та авторок.

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини