Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

19.08.2021 10:39

Представники ГО "Екосфера" провели семінар у Дубівській громаді

6406f8ae83d30__1629351285_img_8484.jpg

18 серпня у Дубівській територіальній  громаді  експерти громадської організації «Екосфера» Оксана Станкевич- Волосянчук та Катерина Станкевич-Коваль  провели   семінар з місцевими жителями щодо можливостей створення власних об’єктів малої розподіленої ВДЕ-електрогенерації на основі існуючих місцевих природних ресурсів. У заході також взяв участь виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша.
 Оксана Станкевич-Волосянчук розповіла учасникам про можливі шляхи реалізації енергетичних ініціатив. Наголосила на тому, що у зв’язку зі зміною клімату, країни-члени ЄС планують зменшити антропогенні викиди парникових газів у Європі до нуля. Україна підтримала Європейський зелений курс. На сьогодні кожна громада, а також кожне домогосподарство може долучитися до розвитку ВДЕ та підвищити енергоефективність. 
Перший заступник селищного голови Роман Поліщук зазначив, що є потреба розробити проєкт з вуличного освітлення з застосуванням енергозберігаючих технологій, тобто з використанням сонячних панелей. А також  озвучив екологічну проблему – це відсутність очисних споруд. Як зазначила експертка, ГО «Екосфера» готова підтримати громаду та надати допомогу у розробці проєкту з встановлення вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій. 
Йшла мова на семінарі й про те, що серед мешканців громади необхідно підвищувати знання з енергозберігаючих технологій та активно проваджувати їх у життя. Тому запропоновано організовувати у громаді тематичні лекції для вчителів, а ті у свою чергу проводитимуть виховну роботу серед учнів.
Наступний візит представників громадської організації до громади заплановано провести у вересні.

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини