Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

08.09.2021 16:33

Начальник відділу поліцейської діяльності №1 Олег Терпак прозвітував про роботу правоохоронців

6405fa49b0914__1631108700_img_8935.jpg

У вівторок, 7 вересня, на черговому засіданні восьмої сесії Дубівської селищної ради восьмого скликання перед присутніми виступив начальник відділу поліцейської діяльності №1 Тячівського райвідділу поліції Олег Терпак та прозвітував про діяльність поліцейських за 8 місяців поточного року. 

Як повідомив Олег Васильович, на початку 2021 року у структурі Тячівського відділу поліції відбулися зміни, відповідно до яких Дубівське відділення поліції стало відділом поліцейської діяльності №1 Тячівського райвідділу поліції. А частину відділів, що функціонували у підрозділі, було ліквідовано. Це, зокрема, сектор карного розшуку, чергова частина та слідчий відділ, скасовано й дозвільну систему.  Також було зменшено штатну чисельність підрозділу з 50 до 30 працівників. Натомість збільшено штат дільничних офіцерів поліції з 5 до 11 поліцейських, однак 6 з цих посад досі вакантні. Також  збільшено й штат груп швидкого реагування патрульної поліції  до 16 осіб. 

  • Поряд з тим, збільшено територію обслуговування відділу. Наразі дубівські правоохоронці стежать за правопорядком на території Усть-Чорнянської, Дубівської, Нересницької,  Вільховецької та Углянської ТГ. Загалом, обслуговують 76300 населення, - розповів Олег Терпак.

Однак, не зважаючи на складності, поліцейські намагаються ефективно працювати та протидіяти злочинності у регіоні. Тож Олег Васильович навів статистичні дані щодо результатів діяльності підрозділу за 8 місяців поточного року. Складено 3260 адміністративних протоколів та постанов. Зокрема, дільничні офіцери поліції склали  610 адмінматеріалів,   працівники сектору реагування патрульної поліції - 2650 адмінматеріалів, з яких 1839 щодо порушення правил дорожнього руху. Так, 100 протоколів складено на водіїв, що керували транспортним засобом в нетверезому стані, 40 протоколів за статтею про домашнє насильство, за порушення карантину складено 486 постанов та протоколів. Розшукано поліцейськими 10 осіб, які переховувалися від слідства та суду. Розглянуто 577 звернень громадян та прийнято відповідні рішення. Здійснено 3156 виїздів на заяви та повідомлення громадян по території обслуговування. 

Також певні результати є й з розкриття злочинів. На сьогодні розкрито 81 злочин, з них 18 крадіжок (Дубове - 4, Красна - 1, Калини -2),  1 незаконне зберігання зброї, 2 угони автомобілів (смт Дубове, с. Калини).

Розкрито 4 справи з незаконного обігу наркотичних речовин та ще 4 - з розповсюдження та зберігання наркотиків, з них по Дубівській громаді 3 адмінматеріали,  які скеровано до суду. А для того, аби уберегти молодь від наркотиків та пояснити їм шкоду від цих речовин, депутати запропонували поліцейським спільно з педагогами провести в освітніх закладах громади тематичні лекції.  

Олег Терпак також зазначив, що працівники відділу здійснюють й перевірку законності рубок лісу. Затримано 11 автомобілів, які перевозили лісоматеріали без належних документів, відповідно транспорт поміщено на спецмайданчик з метою подальшої перевірки. 

На вістрі часу нині перебуває й питання діяльності на території громад грального бізнесу. Адже неодноразово зі зверненнями щодо припинення діяльності гральних автоматів у населених пунктах як Дубівської громади, так й сусідніх громад, місцева влада зверталася до поліцейських. Як зауважив Олег Васильович, правоохоронці намагаються протидіяти цьому злочину. 

Підсумовуючи виступ, Олег Терпак повідомив, що поліцейські й надалі активно працюватиму з протидії злочинності на території обслуговування й прагнуть виконувати свої обов’язки якісно та ефективно. 

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини