Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

20.09.2021 15:52

Обговорили енергетичні можливості Дубівської громади

6405f09dd6b64__1632139735_img_9422.jpg

У п’ятницю, 17 вересня, до Дубового завітали представник ГО «Екосфера» Катерина Станкевич-Волосянчук  та керівник  проєкту «Дунайська енергія +» Наталія Носа, які провели зустріч із освітянами та представниками селищної ради. Зокрема, обговорили можливі шляхи реалізації енергетичних ініціатив у рамках проєкту «Енергетичні можливості для закарпатських громад». 
Під час заходу від присутніх прозвучала пропозиція забезпечення енергоефективності будівлі Дубівського ДНЗ №2  з допомогою сонячних панелей. Також жителі громади запропонували встановити сонячні панелі на даху Закарпатського політехнічного фахового коледжу, що  у смт Дубове чи встановити вуличне освітлення центральної вулиці із застосуванням енергозберігаючих технологій – з використанням сонячних панелей. 
«Ми проаналізували можливість кожної із пропозицій. Наразі зосередилися на ідеї встановлення сонячних панелей на даху дитсадка. Більш предметно зможемо говорити на наступній консультації, де будемо працювати з даними» – зазначила виконавча директорка ГО «Екосфера» Катерина Станкевич-Коваль. 
Також на зустрічі виступила  Наталія Носа, яка запропонувала громаді підтримку у проведенні енергоаудиту однієї з будівель громади.  
Дубівська територіальна громада – перша серед залучених у проєкті громад, яка заявила про необхідність підвищення рівня знань серед населення щодо енергозберігаючих технологій. Разом з експертами ГО «Екосфера» вирішили організувати у громаді тематичні тренінги з енергоефективності для освітян, які у свою чергу будуть проводити навчальні заняття з учнями. Перший тренінг запланували провести 20 жовтня. 
Грантова ініціатива «Енергетичні можливості для закарпатських громад», що впроваджується ГО «Екосфера», стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини