Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

20.09.2021 15:50

У Дубівській громаді розпочато ремонт приміщення КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»

6405f04b5dd25__1632146860_img_20210920_140625.jpg

Ще на початку липня у Дубівській громаді рішенням сесії селищної ради було створено КУ «Інклюзивно-ресурсний центр». Під центр виділено окреме приміщення на території Калинівського МНВК, де раніше знаходилася столова комбінату. 
Аби привести будівлю у відповідність до вимог освітнього закладу, тут  днями розпочато роботи з капітального ремонту. Здійснює їх підрядна фірма за кошти з селищного бюджету.
Наразі бригада будівельників встановлює нові двері та проводить внутрішні ремонтні роботи. 
Завершити капремонт будівлі заплановано за кілька тижнів.  І вже після придбання спеціального обладнання та меблів центр буде відкрито для відвідувачів.  Тут діятимуть кабінети директора,  вчителя-реабілітолога й психолога, вчителя-дефектолога та вчителя-логопеда, також буде облаштовано ресурсну кімнату  для дітей. 
Як розповіла директор закладу  Неля Кухта, у громаді проживає понад  50 діток з особливими освітніми потребами віком від 2-х до 18-ти років, тож з метою надання послуг таким діткам  та задля забезпечення їх права на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти було створено КУ «Інклюзивно-ресурсний центр». 
Функціонування цього закладу дає можливість забезпечити психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надання таким діткам психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку, надання методичної допомоги педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладів освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами.

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини