Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

30.09.2021 15:39

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубівської селищної ради

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

29 вересня відбулося чергове засідання виконкому Дубської селищної ради. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець, який ознайомив присутніх з порядком денним.  Відтак,  члени виконкому перейшли до розгляду питань.
З першого питання щодо підготовки комунальних закладів та підприємств громади до роботи в осінньо-зимовий період доповідав перший заступник селищного голови Роман Поліщук. У цілому роботу комісії з перевірки закладів до опалювального сезону визнано задовільною. 
Після того виступив начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ярослав Івачевський, який підбив підсумки результатів  зовнішнього незалежного оцінювання у 2020-2021 навчальному році. Він зауважив, що у минулому навчальному році ЗНО не було обов’язковим, тож пройти тестування  могли учні за бажанням, зокрема, ті, хто мав намір продовжити навчання у вузі. Так, з  182 випускників тільки  44 взяли участь в оцінюванні, з них  7 учасників тестування  отримали від 160 до 180 балів на ЗНО з різних предметів, а 2 випускниці подолали поріг 180 балів з кількох предметів. Так, Богдана Країло, учениця Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., склала ЗНО з української мови на  182 бали, а ЗНО з історії України - на 165 балів. Іванна Ухаль, учениця Краснянського ЗЗСО І-ІІІ ст., склала ЗНО з української мови та літератури - на 183 бали, ЗНО з української мови - на 188,  ЗНО з історії України - на 190 балів, ЗНО з математики -   на 174 бали.
Виступ Ярослава Михайловича взято до уваги та вирішено, що у подальшому буде розроблено програму, відповідно до якої обдарованих учнів, які старанно навчатимуться та матимуть хороші результати з ЗНО, відзначатимуть. 
Затим члени виконкому виділили кошти на допомогу на поховання сім’ям покійних, на матеріальну допомогу малозабезпеченим та важкохворим особам. Проголосували за присвоєння поштової адреси та за взяття на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування. Надали дозвіл на одержання містобудівних умов та обмежень. 
А також розглянули лист-звернення директора Дубівської ДШМ Магдалини Воронцової щодо дозволу проводити частину занять з вихованцями в приміщенні колишньої сільської ради с. Калини. Оскільки понад 40 учнів та близько 10 викладачів школи є мешканцями села, то для того,  аби їм полегшити доїзди на заняття у холодну пору року, пропонує уроки проводити в альтернативному приміщенні. Тож члени виконкому проголосували за відповідне рішення. 
У питанні «Різне» розглянули ряд соціальних питань. Зокрема, надали дозвіл на благоустрій прилеглої території та, зокрема, рекомендували розглянути на сесії питання будівництва тротуарів у Калинах. А  на прохання служби у справах дітей затвердили порядок участі батька у вихованні та спілкуванні з донькою, погодили режим роботи торгової точки та проголосували за винесення на розгляд сесії переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають продажу.  

Поділитись
Дізнайтеся також

Усі новини