26.10.2021 14:56
Зустріч представників туризму громади: презентація торта "Дубове" та дегустація крафтових виробів
Сьогодні, 26 жовтня, у комплексі "Великий" відбувся семінар з питань туристично-рекреаційного потенціалу Дубівської громади. На запрошення селищної ради на захід завітали експерти з туризму - Федір Шандор, голова Закарпатської туристичної організації, голова комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації Закарпатської обласної ради, Олександр Коваль, голова ТІЦ Закарпаття, туризмознавець, та Михайло Штефаньо, голова ТІЦ Боржавської долини, голова ГО «Іршавщина».
Також участь у заході взяло понад 30 представників туристичного сектору громади: власники готельно-ресторанних комплексів, зелених садиб, керівники музеїв, крафтові виробники сирів та м’ясних виробів, вчителі-краєзнавці, викладачі ЗМТ та керівництво громади – селищний голова Денис Каганець, перший заступник селищного голови Роман Поліщук, заступник селищного голови Іван Меклеш, керуюча справами виконкому селищної ради Діана Михалчич, начальник відділу культури Василина Руснак та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, інформаційної політики, туризму Лідія Білак.
Зустріч розпочалась з вітального слова селищного голови Дениса Каганця. Він висловив надію, що семінар пройде корисно та результативно для всіх, зокрема, посприяє вирішенню ряду проблем, пов’язаних з розвитком туризму Дубівської ТГ. Акцентував увагу на тому, що влада готова до співпраці з бізнесом, аби розвивати цю сферу. Також презентував у відеоформаті здобутки місцевої влади за перший рік роботи з покращення інфраструктури та рекреаційно-туристичного потенціалу громади.
Затим начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, інформаційної політики, туризму Лідія Білак презентувала Топ-20 туристичних магнітів громади.
Слово мали запрошені гості. Федір Шандор детально розповів про туристичні можливості для новостворених громад, шляхи розвитку туристичного потенціалу, а також запропонував створити гастрономічний кошик Дубівської ТГ. А Олександр Коваль розповів учасникам семінару про важливість об’єднання зусиль влади та бізнесу для більш ефективного вирішення поточних проблем у туристичній галузі.
Відтак, кожен учасник представив свій туристичний об’єкт та окреслив пропозиції щодо розвитку галузі.
Після офіційної частини було проведено дегустацію крафтових продуктів. Так, сири презентували власник сироварні «Дзварка» Юрій Декет та власниця сироварні « Family cheese» Світлана Леспух, а м’ясну продукцію - підприємець Мирослав Сойма.
Десертом зустрічі стала презентація торта «Дубове», автором якого є Марія Вурста, власниця кондитерської «Солодка мрія». Як запевнив син кондитерки Сергій Вурста, торт виготовлено з натуральних локальних продуктів. А також розкрив секрет складових виробу. Так, неповторного присмаку смаколику додають лісковий та грецький горіхи, а легкості та ніжності – вершковий сир та масло. Невдовзі кожен зможе придбати іменний торт селища у кондитерській. Тож ще одним туристичним магнітом у громаді стало більше.
На завершення учасники заходу обмінялись контактами та домовились про співпрацю щодо покращення туристичних послуг