Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

06.03.2023 14:52

Онлайн-курс із мінної безпеки ,,Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш”

6405e27731df7__DSCN3539.JPG

Кожен день окупації України містить смертельну загрозу не тільки для військових, а й для цивільного населення.Ворог не цурається жорстоких, безчесних і навіть незаконних методів ведення війни. Це стосується і мінування територій. Після деокупації території України на нашій землі ще десятки років буде небезпека знайти різні вибухонебезпечні предмети. Їх існує багато видів. У деокупованих містах і селах зафіксовано багато випадків мінування житлових будинків і господарств, дитячих майданчиків та іграшок, побутової техніки, автомобілів і всього, чим може користуватися будь-яка людина.

Знання про мінну безпеку життєво важливі для кожного, хто перебуває на звільнених територіях або тільки планує туди свій шлях. А про правила безпечної поведінки необхідно говорити і знати всім, хто проживає в Україні.

З метою підвищення рівня обізнаності цивільного населення щодо ризиків, пов’язаних із поводженням із вибухонебезпечними предметами, та зведення до мінімуму людських жертв, Державною службою України з надзвичайних ситуацій спільно з Міжнародною благодійною організацією ,,Фонд Східна Європа” в рамках реалізації програми ,,Дивись під ноги! Дивись, куди ідеш” створено навчальний онлайн-курс на тему: ,,Правила поводження з вибухонебезпечними предметами”. Цей курс розрахований на людей різного віку. Ведучим курсу став лідер українського музичного гурту ,,Танок на майдані Конґо”, а нині військовий добровольчого батальйону ,,Реванш” Олег Михайлюта ,,Фагот” .

Онлайн-курс безкоштовний, складається з п’яти коротких уроків і висвітлює головні питання про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними. Після перегляду серій можна пройти тест та отримати відповідний сертифікат. Онлайн-курс із мінної безпеки доступний на освітній онлайн-платформі ,,Зрозуміло” за посиланням:

https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-033+dec2022/course/.