Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

27.12.2021 13:12

Добрі справи: чернеча родина "Воплоченного слова" подарувала діткам Дубового дарунки

6405cb12593e3__1640589026_img-709eaa2768b2b2cf028b4c5022433b68-v.jpg

«Більше щастя давати, аніж брати » (Ді. 20:35)

18 грудня, в ніч святого Миколая, кожна людина - як доросла, так і мала десь в глибині серця чекає на диво. Можливо, для когось це просто знайти подарунки, які вже заздалегідь замовив, а для когось значно більше. 

Впродовж 17 років, відколи заснувалися греко-католицькі монастирі Чернечої Родини «Воплоченого Слова» отців та сестер – монахинь у смт Дубове (2004 р.), це диво дарується багатьом дітям, які з нетерпінням чекають свята.

Цього року ми отримали більше ста листів від дітей, які живуть у складних життєвих обставинах, дітей, які часто виховуються не рідними батьками або лише кимось одним із батьків, дітей із малозабезпечених сімей. 

Щоб здійснити прохання, про які просили діти, ми залучили багатьох людей, йдучи від магазину до магазину, пропонуючи кожному небайдужому долучитися до великої справи, - дати щось від себе, а взамін отримати в серці таку радість, яку не можна придбати. Про це свідчили самі добродії, молодь, яка допомагала нам розвозити подарунки. Коли твориш добро, сам Бог торкається  серця, даруючи те, чого земні речі не можуть дати. Ось в чому диво святого Миколая! Ми творимо добро іншим, а Бог творить диво у нашій душі.

Не можливо передати словами те, що ми відчували, йдучи від домівки до домівки, де діти від ранку виглядають помічників святого Микола: їхні усмішки і сльози радості, щасливі погляди - емоції переповнювали душу. 

Щоб робити когось щасливішим, не потрібно вже так і багато…

Ми, отці-монахи із греко-католицької Церкви та сестри-монахині, щиро дякуємо кожному, хто долучився до акції, всім вірникам нашої церкви, всім продавцям із різних магазинів Дубового, добродіям із інших сіл, Чеському Фонду імені Олександра Хіри, всім добродіям, які відкрили свої серця до цієї благородної справи. Нехай Господь благословить кожного.

 Спішімо творити добро і таким чином наш світ перетвориться на світ, у якому хочеться жити і радіти кожній хвилині, щоб творити добро, не чекаймо свята св. Миколая, а творімо це добро кожного дня, таким чином станемо  насправді щасливими.