Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

05.01.2022 13:08

Наслідки водної стихії у Дубівській громаді: селевий потік на автошляху та підтоплені дворогосподарства

6405ca6c72945__1641390758_1641390563254.png

У ніч з 4 на 5 січня у населених пунктах громади через інтенсивні дощі й танення снігу річки та потічки стали повноводними й вийшли з берегів, завдавши клопотів громадянам. 
Як розповідають місцеві мешканці, боротьба з стихією тривала з вечора 4 січня, саме у цей час рівень води у водоймах почав стрімко підніматися. Чимало дубівчан, чиї оселі розташовані поблизу потічків й були у зоні ризику підтоплення, прочищали від сміття та гілля русла та розчищали загати, не даючи воді вийти з берегів. Однак не всюди вдалось протистояти водній стихії. Тож велика вода таки наробила лиха. 
Зокрема, повноводна річка Тересва підмила берегоукріплення біля транспортного мосту по вул. Шевченка у с. Калини. А у с. Красна річка Красношурка вийшла з берегів та підтопила два дворогосподарства.  
Між с. Красна та смт Усть-Чорна зійшов селевий потік на автошлях Колочава-Усть-Чорна-Калини-Бедевля. Наразі триває ліквідація наслідків стихії. Рух автотранспорту відновлено.
Чимало шкоди завдали й місцеві потічки. Зокрема, по вулиці Підгора у смт Дубове потічок вийшов з берегів та підтопив з десяток дворогосподарств. Як запевняють дубівчани, річечка вийшов з русла не тільки через  сильні зливи, а і  через неналежно облаштовані через неї мостики.
Також підтоплено двори й по вул. Лесі Українка у селищі. Там повноводний потічок Синявки вийшов з берегів та розлився на декілька обійсть. У с. Нижній Дубовець річка Нижній Дзвур пошкодила берегоукріплення й частину комунального шляху по вул.Шевченка.  
Крім того, у зв’язку з підняттям рівня води у річках, чимало дворгосподарств підтоплено поверхневими водами у всіх населених пунктах громади.