Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

17.01.2022 11:45

У Дубовому «Велика коляда» об’єднала греко-католиків Тячівщини

default-for-import.jpg

16 січня у храмі Різдва св. Івана Хрестителя смт Дубове пройшов фестиваль «Велика коляда» за участі 15 колективів греко-католицьких парафій району. Цей захід проходить у селищі вже другий рік поспіль  з ініціативи священнослужителів Парафії Дубового.
Настоятель монастиря Воплоченого Слова у смт Дубове отець Теодор наголосив,  що коляда – це велика складова української культури і вона є символом всенародного єднання. А сам фестиваль «Велика коляда» покликаний об’єднати парафіян греко-католицьких храмів району, аби разом засвідчувати і передавати традиції колядування наступним поколінням та робити все, щоб Господь народився у душах наших дітей та молоді, аби вони перейняли через колядку дар вічного життя.
Розпочався захід молебнем до Дитятка Ісуса. Після того дитячі та дорослі колективи представили численній публіці піснеспіви на різдвяну тематику. Виконували колядники як традиційні, так і осучаснені колядки, розігрували вертеп.
Талановиті різдвяні заспіви, у яких славили народження Сина Божого, виконали гурти з Новоселиці, Нересниці, Вільхівців, Ганичів, Дубового-Вітерна, Дубового, Буштина, Тячева, Тернова, Руського Поля, Усть-Чорної, також заколядували й сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова.
Наприкінці фестивалю прихожани храму та колядницькі гурти разом заколядували «Добрий вечір тобі».
Завершилось святкове дійство спільним чаюванням.