Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

04.02.2022 15:53

У Дубівській громаді проведено нараду щодо вакцинації населення

default-for-import.jpg

4 лютого голова РДА Тімур Аверін провів у Дубівській громаді нараду з представниками селищної ради, структурними підрозділами та медиками. Участь у заході також взяв заступник голови РДА Вадим Носа та директор КНП ТРР" "ЦПМСД" Михайло Даруда.

 Основною темою зустрічі було питання проведення роз’яснювальної роботи щодо вакцинації населення.

Як наголосив Тімур Сергійович, наразі у районі зафіксовано два випадки захворювання на поліомієліту серед дітей. Тому закликав громадськість здійснювати вакцинацію  від інфекційних недуг згідно з календарем щеплення, аби уникати розповсюдження небезпечних хвороб серед населення.
Йшла мова й про необхідність активізації роботи з вакцинації від COVID-19, адже нині медики фіксують черговий спалах цієї недуги.
Медики зауважили,  що наразі не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби COVID-19, тому для того, щоб зберегти своє здоров’я, потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування. Це стає можливим саме завдяки проведенню масової імунізації населення.
Ризик поширення інфекції дуже високий серед організованих колективів, що робить їх приорітетною групою населення для проведення вакцинації. Таким чином, вакцинація допоможе унеможливити поширення вірусу.