Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

10.02.2022 15:49

Дев’ятикласниця Калинівського опорного закладу – призер обласної олімпіади з трудового навчання

default-for-import.jpg

 

Нещодавно в Ужгороді пройшов ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (обслуговуюча праця). За перемогу змагались  учні закладів загальної середньої освіти області – переможці ІІ етапу конкурсу.  Серед усіх учасників третє місце зайняла  учениця 9 класу Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. Андріяна Дьолог (учитель Галина Василівна Ухаль).
Як розповідає школярка, завдання на олімпіаді були для неї не надто складними, тож швидко з ними впоралась.

  • Цікавим було практичне завдання, де треба було викроїти та зшити захисну маску. Тут можна було проявити не тільки технічні знання, а й креативність. Я виготовила маску з полотна чорного кольору у  білий дрібний горошок,  - розповідає Андріяна.

Дівчина додає, що рукоділлям займається з дитинства. А прищепила їй любов до цієї справи бабуся Василина, а вже у школі поглибила та закріпила знання на уроках трудового навчання. Дев’ятикласниця вміє не тільки користуватися швейною машинкою та вправно тримає у руках голку, а й пробувала в'язати спицями, вишивала хрестиком, працювала з бісером, зокрема, створювала дрібні декорації з бісеринок. Також учениця полюбляє створювати декоративні елементи для інтер’єру.  Так, нещодавно виробила настінний колаж з фотографій. До речі, фотографії – це ще одне захоплення юної калинівчанки.
Наставники зазначають, що Андріяна здібна й талановита  учениця. Вона бере активну участь у всіх шкільних творчих конкурсах та предметних олімпіадах. Зокрема, цьогоріч була учасницею  ІІ етапу олімпіад з кількох предметів. Так, на олімпіадах з української мови та літератури, географії та англійської мови, які проходили у межах громади,  посіла призові місця. А зараз школярка готуюся до ІІ етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-учасників Малої академії наук України, що пройде в Ужгороді. Калинівчанка презентує науково-дослідницьку роботу у секції «Теологія, релігієзнавство та історія релігії». Крім того, юнка посилено вивчає англійську мову. А у майбутньому мріє вступити до педагогічного коледжу і стати вчителькою англійської мови.
Андріяна переконує, що таким досягненням завдячує наставникам, які допомагають їй розкривати таланти та здобувати знання, а також батькам, які підтримують у всіх починаннях.