Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

10.02.2022 15:48

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Дубівської селищної ради

default-for-import.jpg


10 лютого відбулося чергове засідання виконкому Дубівської селищної ради. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець. Були присутні 19 з 32 членів виконкому.
Найперше, Денис Васильович ознайомив присутніх з порядком денним.
За пропозицією членів виконкому спочатку розглянули звернення мешканця смт Дубове п. Цубери, безпосередньо завітав на засідання. Чоловік просив провести капітальне будівництво дороги з бетонним покриттям по вул. Мадара. Після жвавого обговорення питання присутні прийняли рішення провести відповідні роботи за наявності коштів у селищній казні.
Затим члени виконкому заслухали звіт про виконання бюджету Дубівської селищної територіальної громади за 2021 рік, з яким ознайомила начальник фінансового відділу Тетяна Куцин, та рекомендували затвердити його на черговій сесії селищної ради. Також заслухали звіт керуючої справами (секретаря виконкому) Діани Михалчич про роботу із звернення громадян до Дубівської селищної ради за минулий рік та взяли його до відома.  Затвердили список осіб, які перебувають на квартирному обліку станом на 1 січня 2022 року. Проголосували за надання матеріальної допомоги потребуючим мешканцям громади, виділили допомогу на поховання особам, які зобов’язалися поховати померлих родичів.
Рішеннями виконкому РТС «Дубове», РТС «Красна» та РТС «Калини» присвоєно поштові адреси. Затим надано дозвіл на одержання містобудівних умов та обмежень, а також видано орден на заселення житлової площі будинку комунальної організації.
За відповідною заявою від власників погоджено режим роботи кафе «Верховина» (смт Дубове) та продуктового магазину (с. Красна) з 8.00 по 22.00.
Члени виконкому проголосували за надання дозволу громадянину М. на прийняття в дар та підписання договору дарування будинку та земельної ділянки від імені та в інтересах малолітнього К. Затим затвердили висновок  служби у справах дітей щодо  підтвердження місця проживання малолітнього Б. разом з матір’ю для його тимчасового виїзду за межі України. Погодили порядок участі батька у вихованні та спілкуванні з малолітніми дітьми. Іншим рішенням затвердили склад міжвідомчої робочої групи реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.
Відтак, перейшли до розгляду звернень громадян. Так, громадянин М. звернувся до виконавчого комітету щодо видачі йому гірського посвідчення. Однак члени виконкому утрималися від голосування за відповідне рішення. Ще одне звернення було від мешканців багатоповерхівки по вул. Подольського Д., 2 щодо надання підтримки від селищної ради  у проведенні робіт з капітального ремонту покрівлі будинку, оскільки через її аварійний стан й протікання руйнується споруда і пошкоджується майно мешканців. Обговоривши це питання, члени виконкому прийняли рішення направити постійну депутатську комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності для обстеження технічного стану покрівлі будівлі  та надання відповідного висновку.
Наприкінці засідання до присутніх звернувся перший заступник селищного голови Роман Поліщук. Роман Олександрович повідомив, що у зв’язку зі збільшенням кількості інфікованих серед закарпатців Державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення встановити з 00 год. 00 хв. 11 лютого 2022 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Закарпатської області та наголосив на обмеженнях для громадян у "червоній" зоні, з якими й ознайомив присутніх. Крім того, зауважив, що обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання. Тож керівництво громади звернулося до присутніх закликати громадськість вакцинуватися.
 

Схожі публікації: