Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

14.02.2022 15:47

Сесія селищної ради: вільний залишок бюджетних коштів спрямовано на будівництво та реконструкцію соціальних об'єктів громади

default-for-import.jpg

11 лютого відбулося засідання одинадцятої сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. У залі були присутні 17 з 26 депутатів. 

Розпочав зібрання селищний голова Денис Каганець, який ознайомив  присутніх з порядком денним.  Найперше, за пропозицією головуючого для ведення протоколу  сесії депутати обрали  секретарем засідання депутата Марію Носу. 

Затим прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутата Дубівської селищної ради Володимира Васильовича Куцина у зв’язку з поданою ним заявою. Голова селищної територіальної виборчої комісії Віктор Комар зачитав постанову виборчої комісії щодо заміщення депутата Дубівської селищної ради. Тож визнано обраним депутатом в єдиному виборчому окрузі Мирославу Грежинець, яка є наступною за черговістю кандидатом у депутати  у виборчому списку місцевої організації політичної партії «Рідне Закарпаття».  Мирослава Василівна прийняла присягу депутата.  Після чого Денис Васильович привітав її. 

Заслухали та затвердили депутати звіт про виконання селищного бюджету за попередній рік,  з яким ознайомила начальник фінансового відділу Тетяна Куцин.  Іншим рішенням внесли зміни до бюджету, спрямувавши частину вільного залишку загального фонду  Дубівської селищної ради, що склався на початок  2022 року, на оплату вже реалізованих проєктів та на будівництво нових об’єктів й виготовлення проєктно-кошторисної документації. Зокрема, перехідні кошти спрямували на оплату робіт з заміни вікон у Дубівському ОЗЗСО І-ІІІ ст та будівництво спортивного майданчика  на території Дубівського ЗЗСО І-ІІ ст №. Іншу частину вільного залишку -  на проведення робіт з заміни вікон у філії Калинівської ЗОШ І-ІІ ст. Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст, на реконструкцію КУ «Інклюзивно-ресурсного центру» та придбання обладнання для центру, ремонт даху Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції Краснянського ЗЗСО І-ІІІ ст., на проведення ремонтних робіт у дитсадках. Спрямовано кошти на капремонт покрівлі Дубівського ЗЗСО І-ІІ ст. №2, капремонт існуючого спортивного майданчика на території Дубівського ОЗЗСО І-ІІІ ст., реконструкцію дитячого майданчика у центрі селища, влаштування внутрішніх вбиралень у двох корпусах Дубівського ЗЗСО І-ІІ ст №2, капремонт вул.Фізкультурна, на виготовлення ПКД з реконструкції стадіону «Карпати» смт Дубове та на виготовлення ПКД  з капремонту вул. Лесі Українки (смт Дубове), а також вул. Борканюка (с. Красна) тощо. До казни селищної ради надійшло 600 тис. грн від Усть-Чорнянської громади за послуги, які надають дітям цієї громади Дубівська ДШМ, КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» та Калинівськи МНВК. Ці кошти спрямовано на заробітну плату працівників освітніх закладів.

Після цього прийняли ще кілька рішень. Внесли зміни до статуту Калинівського МНВК та затвердили його у новій редакції. Надали згоду на укладання угоди про взаємну співпрацю між муніципалітетом міста Частоловіце (Чехія) та Дубівською територіальною громадою. Рішенням сесії надано дозвіл на розробку містобудівної документації детального плану території потенційним інвесторам. А також проголосували за врегулювання питання нерухомого майна комунальної власності - недобудови будинку культури у с. Калини.  Затвердили зміни вартості послуг, які надає КНП «Дубівська лікарня».

 

Наприкінці засідання перший заступник селищного голови Роман Поліщук звернувся до присутніх з повідомленням  про те, що з 11 лютого Закарпаття та, зокрема, громада перебуває у «червоній» зоні, а відповідно на території діють обмеження для громадян та підприємців. Також він  закликав громадськість вакцинуватися проти Ковід-19.