Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

15.02.2022 15:39

Школярка з Калин - призер обласного конкурсу МАН

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

Десятикласниця Калинівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. Ірина Лись здобула ІІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.  Конкурсній комісії дівчина презентувала роботу в секції "Мистецтвознавство" відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства на тему "Чарівний світ різьби", яку готувала під керівництвом вчителя О.М.Бережник. 

Як зазначає юнка, тема дослідження надзвичайно цікава та актуальна в наш час. Адже Закарпаття - це туристичний край, а сувеніри мають попит. Об'єктом дослідження школярки були вироби місцевого різьбяра Ярослава Руснака.

Педагоги наголошують, що Ірина старанна школярка, відмінниця, має хист як до гуманітарних, так і до точних наук. Цьогоріч дівчина стала переможницею ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики. Також вона щорічно бере участь у різних конкурсах та шкільних змаганнях. Старшокласниця захоплюється  творчістю, малює та співає у шкільному хорі. А ще є активною учасницею учнівського самоврядування.

У майбутньому Ірина Лись мріє стати вчителькою початкових класів.