Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

28.02.2022 15:20

Мешканці громади та переселенці активно записуються у добровольці

default-for-import.jpg

Від ранку четверга триває повномасштабний напад Росії на Україну. Запеклі бої тривають на сході, півночі, півдні країни та навколо Києва. Українське військо дає гідну відсіч загарбнику. 

У кожній області формується територіальна оборона, бійці якої готуються протистояти ворогу. До пунктів збору Дубівської селищної ради за повістками один за одним приходять свідомі патріоти, які прагнуть захищати Україну, свій народ, свій рідний дім від загарбників.

Так, сьогодні завітав до пункту збору Дубівської селищної ради за повісткою до військкомату 55-літній дубівчанин Юрій Мадар. Попри свій вік та інвалідність, він готовий йти до війська добровольцем. 

- Я не можу стояти осторонь тоді, коли у країні іде війна. Маю дружину, доньку та внуків, тож готовий брати до рук зброю та давати відсіч агресору, - каже Юрій Михайлович.  

Виявив бажання стати на захист України й 35-літній  Денис Рарич з Дубового. Хоч не служив раніше в армії, однак вважає, що кожен чоловік має ставати на захист Батьківщини. 

- Уже з перших днів нападу Росії на Україну вирішив для себе, що маю йти обороняти країну, а після того, як стало відомо, що Росія приводить у бойову готовність ядерну зброю, остаточно вирішив, що настав мій час захищати Батьківщину, - розповідає чоловік.

Добровольцем записався й мешканець Калин Іван Грежинець. Також за повісткою до пункту збору прийшли сьогодні  вимушені переселенці: 31-літній Олексій Токаренко та два тридцятилітні чоловіки - В’ячеслав Булатний і Сергій Войновський. 

Наразі у лавах Збройних Сил України та територіальної оборони  вже служать чоловіки з Дубівської громади  –  Іван Калинич (1991 р. н.), Василь Мотринець (1974 р.н.), Петро  Баршай (1966 р.н.), Іван Бережник (1997 р.н.) 

 та Віталій Рішко (1977 р.н), який з родиною вимушено переїхав до Дубового у зв'язку з бойовими діями.