Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

06.04.2022 14:53

Пісня «Війна» у виконанні дубівчанок підкорила мережу

default-for-import.jpg

Всього тиждень тому у мережі інтернет з’явився відеокліп «Війна», який є кавером на пісню «Вона» гурту «Плач Єремії». По-новому зазвучала пісня у виконанні  дубівчанок Андріанни Рарич, Юлії Носи та Дарини Арович.  І буквально за тиждень цей кліп має більше 150 тисяч переглядів, його ширять українські музичні канали та на своїх сторінках звичайні українці. І такий успіх не є випадковістю, адже пісня, слова до якої написала  талановита викладачка Дубівської ДШМ  Андріанна Рарич, проймає до душі, і своєю щирістю нікого не залишає байдужим. 

Про те, як виникла ідея написати кавер, та про зйомки відеокліпу, поспілкувалися з автором Андріанною Рарич. 

Творча дубівчанка писати пісні почала всього рік тому.  А ось  вірші, коломийки чи іменні привітання створює з дитинства. 

Дівчина розповідає, що до написання цього твору її спонукало сильне емоційне потрясіння, викликане тим, що в Україні йде війна. 

- Я не можу спокійно спостерігати за тим, який жах робиться у моїй країні. Скільки вже пролито сліз тих матерів, тих людей, яких війна безпосередньо торкнулася. Емоції просто переповнюють мене, я навіть сказала би, що відчуваю злість та обурення, наскільки люди можуть бути жорстокими. І ось ці всі емоції вихлюпнулися у пісню під назвою «Війна», - розповідає авторка. 

Андріанна каже, що написала пісню за один вечір, однак не відразу слова були на музику пісні «Вона» гурту «Плач Єремії».

- Спочатку в моїй голові крутилась інша мелодія, та, на жаль, через те, що записати фонограму на свою музику затратно, я трошки переробила пісню і вийшов такий кавер, - ділиться дівчина.

Своїм ліричним твором Андріанна поділилася з рідними – заспівала  пісню мамі та друзям, а ті  переконали, що її мають почути й інші. Прислухавшись до порад, дубівчанка береться за запис кліпу. Долучила до процесу й талановитих дівчат Дарину Арович та Юлію Носу. 

- Юлька і Даша відразу відгукнулись на мою ідею записати пісню «Війна».  Процес створення кліпу був швидкий. За 2 дні ми і записали пісню в студії, і відзняли ролик, а ще до зйомок долучили й мого братика Юрчика, який так завзято і гордо тримав прапор. Змонтували кліп самотужки, - розповідає дубівчанка. 

Після зйомок  дівчата майже відразу розмістили свою роботу у мережі. 

Вони кажуть, що надій на те, що кавер буде топовим, не мали, та і не прагнули популярності. Просто хотіли поділитися з іншими своїми емоціями. А завдяки талановитому виконанню та щемливим словам про трагічні події в Україні, пісня заполонила серця багатьох. 

- Наступна моя пісня буде точно про нашу Перемогу, скажу чесно, вона вже крутиться в моїй голові, я ні на хвилину не сумніваюсь, що цей день настане, бо добро завжди перемагає зло, - переконує Андріанна.  

Тож бажаємо якнайшвидшої перемоги Україні. Слава Україні.