Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

10.05.2022 14:07

Греко-католицька громада Дубового отримала грант на встановлення вікон для катехитичної недільної школи

63fc9e044b42c__save_20220510_120603.jpg

Спонсором гранту стала Благодійна організація «Українська освітня платформа», яка в рамках проектів для дітей у складних життєвих обставина від фонду Ginger UCEF вже не одноразово в Україні надала вагому допомогу. 

Проект, який представив настоятель греко-католицької громади о. Теодор Мацапула, мав назву «Вікно людської теплоти»  - встановлення вікон у дитячо-юнацькому центрі Св. Івана Боска був відібраний як один з найуспішніших, що передбачає якісний та значущий соціальний вплив. 

Завдяки цій допомозі, а це придбання та встановлення 30-ти віконних конструкцій, зміг завершитися важливий етап у будівництві парафіяльного центру, який служитиме кращому вихованню дітей та молоді, які приходять на парафію при греко-католицькому монастирі Воплоченого Слова у Дубовому.

Мета програми, яку намагається досягти Благодійна організація «Українська освітня платформа» - різнобічна. Це і підтримка молодіжних ініціатив, спрямованих на соціальний, культурний і освітній розвиток сільських територій; підтримка молодіжних ініціатив, спрямованих на соціалізацію та залучення до життя громади дітей та підлітків сиріт, напівсиріт, тих, що опинились у складних життєвих обставинах; розвиток волонтерства в малих місцевих громадах; налагодження співпраці між державою, церквою та громадським середовищем заради сталого розвитку громади; поширення ідеї створення мережі постійно діючих молодіжних волонтерських осередків.

Тішимося, що і наша невеличка громада може користати з такої важливої місії Благодійна організація «Українська освітня платформа», за що їй та її доброчинцям, висловлюємо велику подяку.

 

Парафіяни греко-католицької громади смт. Дубове