Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

16.05.2022 14:04

Сесія селищної ради: засудили агресію російської федерації та внесли зміни до бюджету

default-for-import.jpg

16 травня відбулося чергове засідання тринадцятої сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. У залі зареєструвалися 18 депутатів з 26. Вів сесію селищний голова Денис Каганець.

Засідання відкрили урочистим звучанням Гімну України. Затим депутати ознайомились з порядком денним. І перш, ніж перейти до розгляду питань, обрали для ведення протоколу  сесії секретарем засідання депутата Василину Руснак.

Затим внесли зміни до бюджету, затвердивши рішення комісії з питань планування фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, відповідно до якого  на виконання Постанови Кабміну від 01.04.2022 року № 401 «Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету» зменшено дохідну  частину освітньої субвенції, а також рішенням сесії спрямовано 50 тис. грн. на програму «Турбота».

Наступним рішення затверджено Статут Дубівської селищної територіальної громади.

Також депутати засудили агресію російської федерації проти України та виступили за недопущення порушення територіальної цілісності та суверенітету України, затвердивши та підписавши відповідну заяву.

Затим затвердили тимчасову структуру виконавчого комітету та програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту населення на 2022-2025 роки.

Обранці проголосували за створення комісії з обговорення щодо перейменування вулиць, інших об’єктів, встановлення пам’ятних знаків на території громади. У зв’язку з дерусифікацією рекомендовано перейменувати вулиці Гагаріна та Першотравнева у с.Красна, вулиці Гагаріна та Мічуріна у с.Калини, вулиці Горького та М.Гвардії у смт Дубове.

Наприкінці розглянули заяву від депутатів А.І.Савчука, В.М.Куцина та М.Ю.Піцура, що балотувалися від нині забороненої політсили «ОПЗЖ», але не були членами цієї партії. Депутати зазначили, що вони відмежувалися від партії і категорично засуджують діяльність лідерів цієї політсили, а також заявили про бажання створити депутатську групу «Рідний край».