Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

17.05.2022 14:04

Засідала комісія з питань захисту прав дітей при Дубівській селищній раді

default-for-import.jpg

17 травня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при Дубівській селищній раді. Вів захід голова комісії, селищний голова Денис Каганець.

Після ознайомлення присутніх з порядком денним, члени комісії перейшли до розгляду питань.

Відтак повторно розглянули ухвалу Тячівського райсуду щодо відкриття провадження зі справи за позовом громадянки М. до громадянина М. та проголосували за те, аби рекомендувати суду надати  дозвіл на виготовлення проїзних документів малолітній дитині та надати дозвіл на тимчасові виїзди за кордон у супроводі матері без згоди батька.   

Також повторно було розглянуто ухвалу Тячівського райсуду щодо відкриття провадження зі  справи за позовом громадянки М. до громадянина П. про позбавлення батьківських прав відносно сина, у вихованні та житті якого не бере участь вже тривалий час. Заслухавши начальника служби у справах дітей Марію Ребар та ознайомившись з документами справи, члени комісії проголосували за позбавлення громадянина М. батьківських прав.

Повторно розглянули й клопотання про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина Р. стосовно трьох малолітніх дітей. Як з’ясувалось, він не є біологічним батьком цих дітей, тож сам наполіг на позбавленні його батьківських прав. Тож комісія вирішила за доцільне позбавити чоловіка батьківських прав.

Наприкінці засідання комісія повторно розглянула клопотання служби у справах дітей щодо неналежного виконання батьківських обов’язків громадянки Ч. відносно її трьох дітей та громадянки З. щодо її двох малолітніх дітей. Тож члени комісії зобов’язали обох жінок належно виконувати материнські обов’язки, в іншому випадку їх буде позбавлено батьківських прав.