Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

14.07.2022 19:41

Як отримати грант на власну справу від держави - пояснював голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Олександр Матвієць

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

Сьогодні, 14 липня, у приміщенні Дубівської селищної ради  відбулась зустріч  підприємців та тих, хто має намір відкрити власну справу, із головою Асоціації «УКРСАДПРОМ» Олександром Матвійцем. Під час заходу голова асоціації надав роз’яснення механізму отримання грантів від держави у рамках нової економічної стратегії уряду. 

Організовано зустріч за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. 

Як повідомив Олександр Матвієць, уряд розробив програми безповоротної грантової підтримки малого й середнього бізнесу у рамках нової економічної стратегії "єРобота".

Гранти на створення власної справи, розширення роботи малого й середнього бізнесу, а також отримання нових навичок для нової кар’єри можуть зацікавити мешканців гірських громад Тячівщини, і зокрема, Дубівської громади.

Перша інціатива уряду – це мікрогранти на створення власного бізнесу, в межах якої держава надасть безповоротні витрати до 250 тисяч гривень для створення нових мікробізнесів. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Мова про деревообробку, меблеве виробництво, виробництво одягу чи фурнітури, будівельних матеріалів, аграрну переробку тощо. Грант можна буде витратити, зокрема, на придбання обладнання. Також в межах проєкту можна отримати гранти на висадку нових фруктових і ягідних садів (до 400 тис. грн за 1 га), побудову нових теплиць (до 7 млн грн), стартапи в ІТ, навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій.

 Програми передбачають гранти за умови створення нових робочих місць. Кошти можна витратити на купівлю нового обладнання, матеріалів та інструментів. До проєктної заявки додається чіткий та продуманий бізнес-план. 

За словами Олександра Матвійця, у створенні бізнес-плану щодо висадки садів асоціація готова надати підтримку заявнику. 

Програми так само передбачають співфінансування з боку власника бізнесу та сплату податків. Кошти будуть виплачуватися через «Ощадбанк», який за рішенням уряду став уповноваженим банком нової програми та розпочав прийом заявок від українців. Подати заявку можна через портал Дія.

Цими грантами зможуть користуватися як нові підприємці, так і ті, хто вже має власну справу і хоче її розширити.

Пресслужба Дубівської громади.