Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

22.07.2022 19:31

Із засідання сесії селищної ради: школи стануть ліцеями та гімназіями

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

22 липня відбулося засідання 15 чергової сесії восьмого скликання Дубівської селищної ради. У залі були присутні 16 з 26 депутатів. Розпочав зібрання селищний голова Денис Каганець, який ознайомив  присутніх з порядком денним.

Найперше, присутні обрали секретарем для ведення протоколу Нелю Ребар. Затим проголосували за перейменування закладів освіти громади. Так, гімназіями стануть заклади середньої освіти І-ІІ ступенів, а ліцеями - заклади середньої освіти І-ІІІ ступенів. Змінить назву і Калинівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат на Калинівський міжшкільний ресурсний центр.

Обговорили та прийняли рішення щодо ряду земельних питань. Також надали дозвіл на виготовлення ПКД та прокладання волоконно-оптичної лінії зв’язку «Красна-Усть-Чорна», звільнили від орендної плати за земельну ділянку ПП «Дубівський ринок» за 3 місяці.

Наприкінці засідання заслухали та взяли до відома інформацію щодо перейменування назв окремих вулиць населених пунктів громади, пов’язаних з російською ідеологією, пропагандою та символікою. Так, у Красній дерусифікації підлягають вулиці Першотравнева та Гагаріна, у Дубовому – вулиці Молодої Гвардії та Горького, а у Калинах – вулиці Мічуріна та Гагаріна. Запропоновано депутатам поінформувати мешканців цих вулиць надавати створеній комісії з питань перейменування вулиць свої пропозиції щодо нових топонімів.