Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

28.08.2022 19:27

Пий буркут - крути педалі: відбувся спортивний велозабіг до Дня Незалежності

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

28 серпня з нагоди Дня Незалежності України у Дубівській громаді влаштували святковий масовий велопробіг  "Пий буркут – крути педалі" до мінерального джерела у заповідній місцині с. Красна.

До заходу долучилися понад 50 учасників різного віку. Організатором дійства стала Дубівська селищна рада.

Розпочали спортивне свято на території міні-ГЕС з урочистої частини, під час якої пом’янули всіх жертв українсько-російської війни. А після вітального слова селищного голови Дениса Каганця з державним святом – Днем Незалежності зазвучав Гімн України.

Марафону передував інструктаж з техніки безпеки під час руху на велосипедах ґрунтовим шляхом.  

Відтак, голова громади дав старт і учасники дійства рушили до мінерального джерела «Красношурка» в урочище Бесарабчик.   Подолати дистанцію грунтовою дорогою на підйом виявилось непростим завданням, але фінішували всі. Втомлені, але щасливі учасники забігу кажуть: спортивне свято удалося. 

І вже на території мінерального джерела відбулось нагородження найбільш активних велосипедистів, їх відзначили у кількох номінаціях, серед яких найменший, найстарший, наймодніший учасник, міс-велопробіг, за волю до перемоги тощо. 

Веломарафон «Пий буркут – крути педалі»  проводять у громаді вже вдруге. Минулого року забіг був присвячений Дню молоді та Дню Конституції. А цьогоріч вирішили спортивним дійством відзначити День Незалежності. Як зазначають організатори, такі заходи допомагають згуртовувати населення, особливо активну молодь, та підтримувати здоровий дух. Також велозабіг -  це можливість для учасників активно відпочити, помилуватись краєвидами та отримати нові враження. 

Кожен учасник на фініші отримав пляшку води з мінерального джерела з пам’ятною етикеткою. Усіх почастували смачним токаном з яєчнею та солодощами.

Готували смачний обід для учасників дійства працівники Краснянського лісництва Мокрянського лісгоспу, долучились до організації свята також місцеві підприємці.