Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

12.09.2022 16:16

На позачерговій сесії селищної ради прийнято ряд важливих рішень

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

8 вересня відбулося   засідання позачергової XVI  сесії VIII скликання під головуванням селищного голови Дениса Каганця. У залі зареєструвалося 14 депутатів з 26.

Після ознайомлення присутніх з порядком денним депутати обрали Марію Носу  секретарем для ведення протоколу.

Відтак, заслухали начальника фінансового відділу Тетяну Куцин, яка зачитала проєкт рішення про внесення змін до бюджету. Депутати проголосували за перерозподіл видатків у межах селищного бюджету  на експлуатаційне утримання доріг: у смт Дубове – вул. Фізкультурна та вул. І. Чендея, у с. Калини – вул. Партизанська, вул. Е. Бачинського, вул. Б.Хмельницького, вул. Травнева, а у с. Красна – вул. Шевченка.

Затим надали згоду  на організацію співробітництва між Дубівською громадаю з Усть-Чорнянською та Нересницькою громадами у сфері охорони здоров’я, зокрема, щодо надання послуг КНП «Дубівська лікарня».

Також депутати розглянули та прийняли рішення щодо земельних питань.

Обговорили питання про організацію харчування учнів навчальних закладів громади, затвердили вартість харчування та встановили розмір батьківської плати. Так, вирішили забезпечити безкоштовним харчуванням учнів 1-11 класів та вихованців ЗДО, які є дітьми учасників бойових дій, дітьми військовослужбовців, що загинули чи пропали безвісті, та дітьми з числа внутрішньо переміщених осіб. Також безкоштовно будуть харчуватися учні 1-4 класів та вихованці ЗДО певних пільгових категорій – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти із малозабезпечених сімей, діти, що втрати одного з батьків, діти, які є інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти, які стоять на обліку в ССД, як такі, що перебувають у СЖО.

Рішенням сесії встановлено розмір плати за харчування однієї діти в дошкільних закладах у розмірі: для дітей дошкільного віку – 40 грн., для дітей ясельного віку – 35 грн. Але батьки сплачуватимуть тільки 75 % від вартості харчування на день, тобто 30 грн. та 26 грн. відповідно. Також вирішили, що з  1 жовтня у гімназіях та ліцеях громади вартість обідів для учнів 1-4 класів буде 25 грн.

Затим затвердили Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території Дубівської селищної ради на 2022 рік.

А розглянувши звернення адміністрації ЗДО №1 «Калинка» щодо спірного земельного питання, вирішили направити на об'єкт для детального вивчення питання земельну комісію із залученням керівництва громади, громадськості та представників релігійної громади.

Затим депутати внесли зміни до складу виконкому селищної ради, виключивши двох членів.

Наприкінці засідання схвалили текст Звернення до Президента України В.Зеленського щодо присвоєння загиблому командиру батальйону «Карпатська Січ» Олегу Куцину звання Героя України та проголосували за прийняття відповідного звернення та направлення на розгляд Президенту України.