Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

26.01.2023 13:30

Калинівський ліцей отримав новенький шкільний автобус

панорама-Дубового.-Автор-світлини---Олександр-Савенко..jpg

Сьогодні, 26 січня, у Калинівському ліцеї відбулась радісна й непересічна подія – закладу передано новенький шкільний автобус, який придбано у межах державної програми «Шкільний автобус» за кошти державної субвенції і за співфінансування з місцевого бюджету. 

В урочистому заході з нагоди святкової події взяли  участь селищний голова Денис Каганець, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ярослав Івачевський, педагоги та ліцеїсти. 

Захід розпочався зі звучання Гімну України. Затим ведучі надали слово селищному голові Денису Каганцю. Керівник громади привітав учнів та педагогів з отриманням шкільного автобуса та запевнив, що місцева влада робить все можливе для створення комфортних умов для навчання в освітніх закладах. Одним з таких кроків стало придбання шкільного автобуса для калинівських ліцеїстів. Адже через те, що  на початку повномасштабного вторгнення Калинівський ліцей віддав свій шкільний автобус на потреби Збройних Сил України, то майже рік заклад був без транспорта і не здійснював перевезення школярів. Зараз же доїзд для понад 50 дітей до ліцею буде відновлено.  І стало це можливим завдяки підтримці народного депутата України Василя Петьовки, а також завдячуючи керівництву обласної військової адміністрації, обласної ради, департаменту освіти. 

Відтак Денис Каганець вручив сертифікат на автобус директору ліцею Юрію Бойчуку. 

Натомість Юрій Іванович подякував керівництву громади за турботу про ліцеїстів та за сприяння у покращенні умов у навчальному закладі. Привітав шкільну родину з отриманням новенького, комфортного автобуса також начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Ярослав Івачевський. 

Настала урочиста мить – селищний голова Денис Каганець та директор ліцею Юрій Бойчук перерізали червону стрічку на вході до автобуса. 

Завершився захід тестуванням новенького транспорта – всі охочі могли оглянути салон автобуса та перевірити його комфортність.