Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

03.02.2023 13:13

Юнаки з Красної створюють картини з бісеру

63f74c76a3f6e__bogdan-lespukh.jpg

Вишивати бісером ікони та картини два брати з с. Красна – Богдан Леспух та Артур Фабріцій - почали ще у 7 класі. Одного до творчості спонукала бабуся, іншого – мама. Обидва за два роки наполегливої роботи створили кілька десятків вишитих бісером полотен.
Богдан розповідає, що найбільше робіт він створив, перебуваючи вдома у зв’язку з введенням у школі карантину. Набори для творчості хлопцю закупила бабуся. Придбала відразу кілька одиниць і запропонувала обрати ті, що до вподоби. Спочатку Богдан працював з простішими і меншими за розміром картинами, згодом вже вишивав складніші і більших розмірів полотна. Більшість робіт у колекції юнака – це ікони, є також на патріотичну тематику етюди.
У той же час творчий хист виявив і брат Богдана – Артур Фабріцій. У колекції Артура також є чимало вдало вишитих картин та ікон.
Хлопці кажуть, що зараз вже менше займаються творчістю, оскільки більше часу треба приділяти навчанню. Нині Богдан вчиться у старших класах Краснянського ліцею, а Артур -  опановує фельдшерську справу у Берегівському медичному коледжі.
 Для юнаків творче хобі  тільки послугувало на користь, адже вишивати бісером – це не тільки розвиток естетичних смаків, а й виховання у них наполегливості та вміння доводити справи до завершення.