Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

22.05.2024 14:34

ЕкоЗагроза – це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля

664dd8a551d90__37bf247ea0be6316020a45d7c765816b.jpg

ЕкоЗагроза – це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші довкіллєві дані. Наприклад, якщо телеграм-канали лякають радіаційним забрудненням – перевірити, чи радіація зараз в нормі. Горять ліси неподалік – подивитися актуальні дані про якість повітря.

Закарпатці також можуть повідомляти про всі факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких вони стали. Наприклад, пожежі в лісі; розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму; викид отруйних речовин  у повітря; виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ тощо.

Отож, тепер завдяки цьому за стосунку кожен громадянин може дізнатися достовірну інформацію та повідомити про всі факти екологічних злочинів. 

 

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що з метою оперативного реагування на факти загрози навколишньому природному середовищу Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України створило веб-ресурс і мобільний застосунок «ЕкоЗагроза».

Кожен користувач застосунку має можливість переглядати інформацію про стан довкілля на мапі України, яка оновлюється в режимі реального часу та подавати звернення про виникнення екологічних загроз з геолокацією. Завдяки застосунку українці мають змогу повідомити про факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, свідками яких вони стали.

 

Як повідомити?

1. На порталі або в мобільному застосунку “ЕкоЗагроза” у правому кутку верхньої горизонтальної навігаційної панелі знайти кнопку «Особистий кабінет» та підтвердити особу (пройти верифікацію);

2. В налаштуваннях «Особистого кабінету» внести свої персональні дані, пройти обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації (анонімні звернення не розглядаються);

3. На верхній горизонтальній навігаційній панелі перейти до розділу “Повідомити”;

4. Додати інформацію про екологічний злочин (прикріпити фото та відео);

5. У випливаючому вікні обрати категорію впливу на довкілля;

6. Описати факт загрози довкіллю, відправити дані;

7. Результати розгляду звернення будуть відображатися у застосунку "Екозагроза" в особистому кабінеті.

Для зручності тут також доступна функція виклику екстрених служб. Посилання на веб-ресурс «ЕкоЗагроза» тут https://ecozagroza.gov.ua/

 

GooglePlay – завантажити додаток:https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

App Store – https://apple.co/44LZVWT

 

Постанова КМУ від 28 липня 2023 р. № 783 «Деякі питання функціонування сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації “ЕкоЗагроза”»