Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

28.03.2024 10:12

Громадські слухання у Дубівській ТГ вирішили перейменувати вулиці у зв'язку з декомунізацією

660e5579d620b__Громадські-слухання1.jpg

28 березня  у селищі Дубове відбулися громадські слухання. Мешканці громади зібралися в залі засідань селищної ради, щоб обговорити питання перейменування вулиць на території населених пунктів.

Селищний голова Д. В. Каганець наголосив про необхідність перейменування шести вулиць у громаді у зв'язку із законами України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії" та "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".  А також з відповідним зверненням до селищної ради  зверталися громадська організація "Декомунізація. Україна" та депутат Закарпатської обласної ради Федір Шандор.

Присутні вирішили підтримати цю ініціативу та обговорили питання перейменування вулиць у селищі Дубове, селах Калини та Красна. Так, ухвалили рішення без зміни нумерації об’єктів нерухомого майна перейменувати такі вулиці: вулицю Горького селище Дубове на вулицю Левада, вулицю М. Гвардії селище Дубове на вулицю Берег, вулицю Гагаріна в селі Калини на вулицю Українська, вулицю Мічуріна в селі Калини на вулицю Великий, вулицю Гагаріна в селі Красна на вулицю Лугова, вулицю Першотравнева в селі Красна на вулицю Травнева.

Наступним кроком буде винесення цього питання на розгляд депутатів на черговому засіданні селищної ради.

Ці важливі рішення відображають зусилля громади у декомунізації топонімів та встановленні історично правильних найменувань вулиць, що є важливим кроком у збереженні історичної пам'яті та національної ідентичності.

 

 

громадські-слухання12.jpg