Дубівська територіальна громада

Закарпатська область, Тячівський район

09.02.2024 11:08

Повідомлення про оприлюднення проекту детального плану території «Нове будівництво і експлуатація міні ГЕС №2 в с. Калини, Тячівського району, Закарпатської області на р.Тересва загальною встановленою потужністю до 999 кВт» (ДПТ) та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

default-for-import.jpg

Повідомлення про оприлюднення проекту детального плану території  «Нове будівництво і експлуатація міні ГЕС №2 в с. Калини, Тячівського району, Закарпатської області на р.Тересва загальною встановленою потужністю до 999 кВт» (ДПТ) та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

 

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту

Проект Детального плану території  «Нове будівництво і експлуатація міні ГЕС №2 в с.Калини, Тячівського району, Закарпатської області на р.Тересва загальною встановленою потужністю до 999 кВт».

Проектом передбачається будівництво МГЕС-2 на р. Тересва в с. Калини, Тячівського району Закарпатської області, загальною встановленою потужністю до 999 кВт. Тип МГЕС – руслова. Генерація електроенергії здійснюватиметься за рахунок місцевого відновлюваного джерела енергії – води, з метою подальшого збуту виробленої електроенергії до загальної мережі електропостачання.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування

Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області.

3) Процедура громадського обговорення та строки подання пропозицій та зауважень у процесі здійснення СЕО здійснюється відповідно до ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку», а саме:

    – дата початку проведення громадського обговорення та строки обговорення:

    не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення - з 09.02.2024 року до 09.03.2024 року.

  – способи участі громадськості:

надання пропозицій і зауважень до закінчення терміну громадського обговорення на поштову адресу: Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46).

  – дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань:

25.02.2024 року о 14:00 год. в приміщенні клубу Дубівської селищної ради (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт. Дубове, вул. Подольського Д., 32).

Орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46).

Адреса сайту: https://dubove.gov.ua/.

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46), ел. адреса: 04349633@mail.gov.ua. Строки подання зауважень та пропозицій – з 09.02.2024 року до 09.03.2024 року.

Місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області.

  1. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування

Не передбачена.

Повідомлення про оприлюднення Проекту детального плану території

«Нове будівництво і експлуатація міні ГЕС №2 в с. Калини, Тячівського району, Закарпатської області на р.Тересва загальною встановленою потужністю до 999 кВт»

На виконання статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості розпочато процедуру розгляду проекту Детального плану території  «Нове будівництво і експлуатація міні ГЕС №2 в с. Калини, Тячівського району, Закарпатської області на р.Тересва загальною встановленою потужністю до 999 кВт».

Мета розроблення: для внесення змін до проєкту землеустрою земельної ділянки для будівництва мінігідроелектростанції на території Тячівського району в межах населеного пункту с. Калини на річці Тересва.

Склад та зміст містобудівної документації визначено відповідно до ДБН Б.1.1-14:2021 «Склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні» та Постанови Кабінету Міністрів України №926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації».

Підстава розроблення проекту – рішення 24 сесії VIII скликання Дубівської селищної ради №723 від 14 серпня 2023 року.

Завдання на розроблення містобудівної документації від 08.11.2023р.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження ДПТ – Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46).

Замовник містобудівної документації – Дубівська селищна рада.

Розробник містобудівної документації – ТОВ «Наша спадщина».

Дата початку проведення громадського обговорення та строки обговорення – не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення: з 09.02.2024р. до 09.03.2024р.

Способи участі громадськості: надання письмових пропозицій і зауважень на поштову адресу: Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46).

Дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань:

25.02.2024 року о 14:00 год. в приміщенні клубу Дубівської селищної ради (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт.Дубове, вул.Подольського Д., 32).

Ознайомитися з проектом і надати зауваження та пропозиції щодо містобудівної документації можна за адресою: Дубівська селищна рада Тячівського району Закарпатської області (90531, Закарпатська обл., Тячівський район, смт Дубове, вул. Подольського Д., 46).

Письмові зауваження та пропозиції до проекту можна подавати до 09.03.2024р. включно до Дубівської селищної ради або на електронну пошту 04349633@mail.gov.ua .

Відповідальною посадовою особою Дубівської селищної ради за організацію розгляду пропозицій є в.о. начальника відділу земельних ресурсів, архітектури, містобудування житлово-комунального господарства Дубівської селищної ради – Віктор Ігнатишин. Телефон для довідок: +380313472741.

Деталі за посиланням  https://drive.google.com/drive/folders/1tClSMdd2RGVsjexWr5CWJ0INXb6QQ2mb?usp=sharing